5 Masini clasice americane care au schimbat lumea auto pentru totdeauna

Chevrolet Corvette

Masinile americane au fost mereu in avantgarda industriei auto inca de dinantea producerii primului model T pe linia de asamblare a Ford.

Demarorul electric, motorul V8, transmisia automata, sistemul stereo, muscle car-urile sunt toate inventiile americanilor si fiecare dintre ele si-au pus amprenta pe industria auto de-a lingul anilor.

Istoria a demonstrat ca nu e nevoie ca o masina sa fie in topul vanzarilor ca sa schimbe lumea. Prin urmare, va prezentam mai jos cateva dintre masinile americane care au avut un cuvant important de spus in industria auto.

Tucker 48

Pe vremea aceea Tucker 48 arata precum o masina venita din viitor, care avea si caracteristici de siguranta deosebite. Masina a fost ideea industriasului Preston Tucker, compania lui castigand atentia la nivel national prin strangerea de fonduri si prin relatii publice, dar cu toate acestea nu au fost construite decat 51 de astfel de masini.

Compania a dat faliment, acest lucru provocand un adevarat scandal atunci cand guvernul Statelor Unite a indicat ca executivul firmei a facut o frauda.

Din cauza raritatii sale si semnificatiei istorice, Tucker a devenit una dintre cele mai pretioase masini americane, un astfel de model fiind vandut in 2014 cu suma de 1.567.500 dolari.

Cadillac Eldorado

Modelul a fost un adevarat simbol al companiei, fiind atragator pentru cumparatori importanti precum Presedintele Eisenhower sau Elvis Presley.

Pana la sfarsitul decadei masina a devenit una dintre cele mai scumpe, mai scumpa chiar si decat Rolls-Royce Silver Cloud si era considerata una dintre cele mai elegante masini din lume.

Un exemplar produs in 1958 a fost vandut de casa de licitatii RM Sotheby's cu pretul de 148.500 dolari

Chevrolet Corvette

Pana in anii '50 americanii au dezvoltat un adevarat apetit pentru masini sport, singura problema fiind atunci ca nici un producator american nu fabricase inca una. In anul 1953 Chevrolet a fabricat Corvette, un roadster cu motor V6 care era frumos dar incet si neincrezator.

Pana in 1955 Chevrolet a lucrat din greu si a dat lumii un adevarat Corvette performant care a devenit rapid "masina sport a Americii".

In 2014 un exemplar fabricat in 1967 care a fost pregatit de curse a fost vandut pentru suma de 3,85 milioane de dolari, devenind cel mai scump exemplar Corvette al tuturor timpurilor.

Shelby Cobra 427

Cobra 427, construita intre 1965 si 1967, este, cu siguranta cea mai cunoscuta dintre masinile Shelby, fiind de altfel si o masina sport emblematica esentiala a anilor '60.

Cobra este si acum o masina pentru care multi colectionari se lupta intens la licitatii, un exemplar din 1967 semi-competitiinal fiind vandut anul acesta pentru suma de 2.117.500 dolari.

Ford Mustang

Prezentat in anul 1964, Mustang a intrat imediat in inima tinerilor. Pana in 1967 masina a intrat in competitie cu Chevrolet Camaro, Pontiac Firebird, Plymouth Barracuda sau AMC Javelin.

In ciuda unei piete aglomerate Mustang a vandut in primele 36 de luni 1,7 milioane de exemplare. Acum, in cea de-a cincea decada, Mustang inca se afla in centrul topului muscle car-urilor americane.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter