E nou desi are 33 de ani: acest Mercedes-Benz 560 SEL (1986) este o adevarata capsula a timpului!

Are doar 46 de km la bord si se vinde cu 150.000 de euro!

Mercedes-Benz 560 SEL (1986)

De acord, o adevarata masina capsula a timpului nu a fost inca inventata dar, daca vreti sa sa retraiti anii '80, acest model complet nou Mercedes-Benz 560 SEL din 1986 este, cel mai probabil, cea mai buna idee.

Postat pe site-ul Mobile.de, anuntul de vanzare vorbeste despre o masina care are 33 de ani vechime si care nu a iesit niciodata pe drumurile publice, kilometrajul aratand doar 46 de km, adica exact cifra cu care a venit din fabrica.

Mai mult, de parca toate astea nu ar fi de ajuns, conform informatiilor de pe site, masina n-a fost niciodata inmatriculata asa ca, cel putin din punct de vedere tehnic, este complet noua.

Bineinteles ca anuntul nu mentioneaza de ce nu a fost niciodata inregistrata, dar spune ca masina a fost "intotdeauna bine intretinuta si pastrata in conditii foarte bune". Acest lucru este vizibil din fotografii, modelul aratand imaculat pentru o masina care are peste 30 de ani.

Toate astea fiind spuse, masina nu e perfecta, de vreme ce putem observa cateva mici probleme cu vopseaua (pete si decolorari) in cabina. Ce ne-a incantat a fost faptul ca scaunele arata de parca nimeni nu a stat vreodata pe ele, avand inca foliile, si nu lipsesc nici etichetele modelului.

Anuntul nu intra in prea multe detalii, dar am aflat ca masina are inca vopseaua exterioara originala, argintiu Astral, iar in cabina ne intalnim cu piele de culoare visinie. Nu lipsesc geamurile electrice, trapa electrica sau stregatoarele clasice de pe faruri.

Ce ne-a impresionat, insa, a fost faptul ca masina are si un frigider, in care ne intalnim si cu documentatia oficiala si cu instructiunile de folosire.

De propulsie se ocupa un motor V8 de 5,5 litri, care este cuplat la o cutie de viteze automata in patru trepte. Motorul dezvolta nu mai putin de 295 de cai putere, care permite marelui Mercedes-Benz ca accelereze de la 0 la 100 de km/h in 6,9 secunde.

De vreme ce nu stim cu siguranta care este valoarea unui astfel de vehicul, vanzatorul cere pe masina 150.000 de euro, adica pretul original al vehicului convertit la ratele de schimb actuale. De remarcat, insa, ca pana si vanzatorul declara ca e "dificil de stabilit valoarea reala a masinii".

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter