Noul Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid a ajutat un campion sa atinga un nou record mondial!

Masina - bicicleta: drumul spre un nou record mondial!

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Rutierul britanic Neil Campell tocmai ce a batut recordul mondial de viteza pentru biciclete, atingand nu mai putin de 280 de km/h, si asta cu ajutorul siajului oferit de noul model Cayenne Turbo S E-Hybrid al celor de la Porsche.

Rutierul britanic a stabilit acest nou record pe aeroportul din Elvington, in Yorkshire (Marea Britanie) pe 17 august, acelasi circuit pe care Campell a doborat, anul trecut, recordul european de viteza, cu 240 de km/h, si atunci tot in spatele unui Porsche Cayenne.

Pentru aceasta incercare, modelul SUV german a fost echipat, pe partea din spate, cu o extensie facuta pe comanda, gandita si construita studentii de la Universitatea Harper Adams University, care s-a dovedit mai mult decat eficienta in doborarea recordului.

Neil Campell si bicicleta sa specializata au fost tractati de modelul Cayenne Turbo S E-Hybrid pana la prima baliza de semnalizare, la 241 de km/h, moment in care s-a eliberat si a pedalat de sine statator in continuare.

Trebuie sa amintim si faptul ca ciclistul britanic a reusit sa se pastreze in valul aerodinamic din spatele masinii, in felul acesta fiind capabil sa accelereze pana la 280 de km/h si sa stabileasca un nou record mondial.

"Sunt extrem de incantat si usurat, este un sentiment senzational", a declarat Campbell imediat dupa stabilirea recordului.

"Modelul Cayenne Turbo S E-Hybrid este incredibil, o adevarata bestie. Nu-mi vine sa cred cat de puternic este. Puterea hibrida suplimentara, combinata cu noile elemente aerodinamice adaugate de studentii de la Harper Adams, au dus la o combinatie castigatoare, asa ca tot ce a trebuit sa fac a fost sa pedalez ca un nebun", a completat campionul britanic.

Noua versiune plug-in hybrid Porsche Cayenne Turbo S este echipata cu aceeasi propulsie de pe varianta de top Panamera, adica o combinatie intre un V8 bi-turbo de 4,0 litri si un motor electric, care ajunge la 670 de cai si la un cuplu-forta de 900 Nm.

Pachetul de baterii litiu-ion de 14,1 kWh ofera suficienta energie modelului pentru o autonomie complet electrica de 40 de km. In plus, asa cum ne asteptam, dupa ce am aflat toate aceste cifre, noul Cayenne este capabil sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in doar 3,6 secunde si poate atinge o viteza maxima de 295 de km/h.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter