Jaguar I-Pace este primul taxi electric de la Nurburging!

Inca o premiera la Nurburging: Jaguar I-Pace se pregateste sa alerge pe circuit!

Jaguar i-Pace Primul Taxi Electric Nurburgring

Fanii Nurburgring care isi doresc o experienta unica intr-o masina complet electrica pot alege acum o cursa mai mult decat satisfacatoare in Jaguar I-Pace, primul vehicul electric ce poate fi folosit pentru a acoperi unul dintre cele mai dificile circuite din lume.

Noul vehicul electric Jaguar I-Pace se alatura deja cunoscutului XE SV Project 8 in flota de "taxi" de la Nurburgring, oferind curse tuturor celor interesati cu un sofer profesionist in spatele volanului.

Primul model complet electric al celor de la Jaguar este propulsat de doua motoare electrice, care produc o putere combinata de 394 de cai si un cuplu-forta de 696 Nm.

Energia este oferita de un pachet de baterii litiu-ion de 90 kWh, care permite modelului o autonomie de 470 de km, sau cel putin asta spun noile teste WLTP.

Asta inseamna ca masina are destula putere pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h in doar 4,8 secunde, in timp ce viteza maxima anuntata este de 200 de km/h.

Sa nu uitam ca primul vehicul electric al celor de la Jaguar a fost, inca de la debut, laudat pentru manevrabilitatea sa, asa ca transformarea modelului intr-o masina de "teste" si trimiterea ei pe circuitul Green Hell pare sa fie o manevra potrivita.

Mai mult, Jaguar pretinde ca I-Pace are tot ce-i trebuie pentru a face fata celor 73 de curbe extrem de grele de la Nurburgring, asa ca isi doreste ca si mai multi oameni sa experimenteze asta pe circuit.

Va fi cu siguranta interesant, pe de alta parte, sa vedem cum un model electric Jaguar poate reusi sa faca fata conditiilor si turelor de circuit in viteza de pe traseul de la Nurburging.

Pretul pentru un tur de pista la Nurburgring, intr-un Jaguar I-Pace cu 3 oameni la bord, este de 149 de euro, aceeasi cursa intr-un XE SV Project 8 ajungand la nu mai putin de 249 de euro.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter