Asa arata un model Honda Civic Type R construit in totalitate din piese Lego!

Honda Civic Type R LEGO

Versiunile in marime naturala din piese Lego ale modelelor de serie sunt foarte la moda in ultima vreme, asa ca suntem extrem de incantati sa va oferim detalii si fotografii ale acestor creatii extrem de detaliate, construite din mii de astfel de piese.

E si cazul acestui Honda Civic Type R, creat in intregime din LEGO, pentru care a fost nevoie de mai mult de 300.000 de piese. De proces s-au ocupat noua oameni, intregul proiect necesitand mai mult de 1.300 de ore.

Creearea unei replici Lego a unui Civic Type R nu a fost deloc o sarcina usoara, mai ales daca ne gandim ca modelul hatchback nu e deloc unul usor din punct de vedere stilistic, dar cei implicati in proiect au reusit sa respecte designul neconventional al masinii.

Pana si cele mai mici detalii, printre care si franele, au fost copiate cu mare atentie, chiar pana la literele Brembo de pe etrierele de culoare rosie.

Cel mai impresionant ni se pare faptul ca cei implicati in proiect au folosit doar piese LEGO standard, fara a fi necesar sa creeze unele speciale pentru aceasta masina.

Sa amintim si faptul ca aceasta versiune Lego are la baza desene oficiale ale modelului, dar echipa de constructori a avut acces si la o masina reala. Varianta LEGO a fost construita de la baza in sus, strat dupa strat, cele mai greu de copiat elemente fiind stergatoarele de parbriz si aripa spate.

Toate piesele au fost lipite una de alta si asezate pe un sasiu de otel destul de solid sa suporte greutatea. Si pentru ca am vorbit despre asta, in versiunea de care vorbim, modelul cantareste peste 1.300 de kg, adica destul de aproape de masina reala.

Atentia impresionanta la detalii depaseste limita normala a unor replici obisnuite, de vreme ce farurile si stopurile sunt, de fapt, functionale si pot fi actionate prin intermediul unei aplicatii pe iPad.

Daca va aflati in Australia, trebuie sa va spunem ca Honda va prezenta aceasta versiune Civic Type R din LEGO in marime naturala in zona, in urmatoarele luni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter