Weihnachtstrucker 2018: un convoi de 28 de camioane a adus mii de cadouri in Romania

Articol scris de Florin Amariei, in data de 3 Ianuarie 2019

La initiativa Fundatiei Michael Schmidt si a Fundatiei Tabaluga, un camion a distribuit cadouri in localitatile Crit, Roades, Rupea, Ghimbav si Codlea.

Actiunea face parte dintr-un proiect anual denumit “Johanniter-Weihnachtstrucker” si ajuns la editia cu numarul 25. Ea consta in trimiterea unui convoi de camioane, cu peste 56000 de cadouri, spre tari din Europa de Sud-Est, in scop umanitar.

Plecarea oficiala a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Craciun) a avut loc in a doua zi de Craciun, din orasul Landshut - Germania, in compania lui Peter Maffay, muzician de renume, nascut la Brasov si presedinte al fundatiilor Tabaluga, din Roades, si Peter Maffay Stiftung, din Germania. “Am mare respect fata de dedicarea si entuziasmul multor voluntari care calatoresc in cele mai indepartate colturi pentru a face o bucurie celor carora le lipsesc adesea lucrurile esentiale. Acesta este un mesaj viu, de Craciun. Ceea ce a inceput ca un proiect relativ mic acum 25 de ani, a devenit unul de amploare. Cei de la Johnanniter ne invata ca fiecare picatura de efort conteaza si ca motivatia, caldura sufleteasca si compasiunea sunt contagioase.”

In total, au plecat spre Europa de Est 46 de camioane cu 56.175 de cadouri. Conform domnului Lorand Szueszner de la organizatia Johanniter, responsabil de convoiul din Romania, 28 de camioane cu peste 33.600 pachete au ajuns in tara. 18 camioane s-au deplasat in nordul Romaniei (regiunea Bistrita Nasaud, Bucovina, Maramures, Moldova si Republica Moldova) iar 10 camioane in centrul Romaniei, in Transilvania.

La initiativa fundatiilor Michael Schmidt si Tabaluga, un camion a fost alocat judetului Brasov. Peste 400 de cadouri au fost impartite, cu ajutorul unui grup de voluntari, familiilor nevoiase, orfanilor, persoanelor varstnice si persoanelor cu dizabilitati din satele Crit si Roades. Si alte fundatii si asociatii din judetul Brasov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Internatul de copii din Rupea, asociatia PECA-Ghimbav, asociatia Samariteanul Milos din Ghimbav, asociatia Eltera si fundatia Rafael din Codlea. Cadourile impartite contin produse alimentare, articole de igiena, dulciuri si cate o jucarie pentru copii. Acestea au fost pregatite de voluntari din companii, scoli, gradinite si asociatii din Germania.

Michael Schmidt, presedintele fundatiei cu acelasi nume, a declarat: “Sunt bucuros ca am reusit sa aducem bucurie si speranta in viata a catorva sute de oameni, cu ajutorul campaniei Johanniter-Weihnachtstrucker. La nivelul Europei de est, zeci de mii de oameni, de 25 de ani incoace, primesc aceste pachete, in preajma sarbatorilor de Craciun. Campania a fost initiata in anul 1994, pornind de la 3000 de pachete, din landul Bavaria. Astazi, peste tot in Germania, mii de persoane, numeroase companii, scoli, gradinite si asociatii contribuie pentru pregatirea pachetelor, ajungand la o cifra impresionanta: 58816 de cadouri. Tot de 25 de ani am dezvoltat afaceri in Romania si am incercat mereu sa ofer ceva inapoi comunitatilor din care fac parte. Prin fundatia Michael Schmidt construim, de la an la an, proiecte din ce in ce mai ample”.

Johanniter-Weihnachtstrucker Romania este realizat cu ajutorul asociatiei Die Johanniter, organizatie umanitara din Germania. Reprezentantii Johanniter-Weihnachtstrucker colaboreaza de peste 16 ani cu asociatii umanitare si fundatii din Romania, pentru a le oferi celor cu o situatie materiala precara o bucurie in preajma sarbatorilor de sfarsit de an.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Imagini ireale surprinse pe o autostrada in Ungaria, in care protagonist este un roman din Caras Severin, care si-a urcat masina pe o rampa unde mai avea cateva bagaje si...
de - 18 Iunie 2019
Pe bucata de drum intitulata sugestiv si mult prea fortat „Autostrada Transilvania”, soferii au avut parte de un incident mai putin obisnuit. Cineva mergea pe contrasens, insa paradoxul este altul:...
de - 18 Iunie 2019
Legendele potrivit carora masinile germane sunt cele mai rezistente atunci cand vine vorba de accidente a fost distrusa de batrana noastra Dacia. Un accident, care din fericire nu s-a soldat...
de - 18 Iunie 2019
Va mai amintiti de accidentul de saptamana trecuta in care a fost implicata noua masina a actorului Tracy Morgan, un Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport? La aproximativ o ora dupa...
de - 18 Iunie 2019

Cele mai noi anunturi

2400.00 EUR - 17 Iunie 2019
4700.00 EUR - 17 Iunie 2019
5500.00 EUR - 17 Iunie 2019
3100.00 EUR - 17 Iunie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare