Weihnachtstrucker 2018: un convoi de 28 de camioane a adus mii de cadouri in Romania

Weihnachtstrucker 2018 Romania

La initiativa Fundatiei Michael Schmidt si a Fundatiei Tabaluga, un camion a distribuit cadouri in localitatile Crit, Roades, Rupea, Ghimbav si Codlea.

Actiunea face parte dintr-un proiect anual denumit “Johanniter-Weihnachtstrucker” si ajuns la editia cu numarul 25. Ea consta in trimiterea unui convoi de camioane, cu peste 56000 de cadouri, spre tari din Europa de Sud-Est, in scop umanitar.

Plecarea oficiala a convoiului Johanniter-Weihnachtstrucker (Camionul de Craciun) a avut loc in a doua zi de Craciun, din orasul Landshut - Germania, in compania lui Peter Maffay, muzician de renume, nascut la Brasov si presedinte al fundatiilor Tabaluga, din Roades, si Peter Maffay Stiftung, din Germania. “Am mare respect fata de dedicarea si entuziasmul multor voluntari care calatoresc in cele mai indepartate colturi pentru a face o bucurie celor carora le lipsesc adesea lucrurile esentiale. Acesta este un mesaj viu, de Craciun. Ceea ce a inceput ca un proiect relativ mic acum 25 de ani, a devenit unul de amploare. Cei de la Johnanniter ne invata ca fiecare picatura de efort conteaza si ca motivatia, caldura sufleteasca si compasiunea sunt contagioase.”

In total, au plecat spre Europa de Est 46 de camioane cu 56.175 de cadouri. Conform domnului Lorand Szueszner de la organizatia Johanniter, responsabil de convoiul din Romania, 28 de camioane cu peste 33.600 pachete au ajuns in tara. 18 camioane s-au deplasat in nordul Romaniei (regiunea Bistrita Nasaud, Bucovina, Maramures, Moldova si Republica Moldova) iar 10 camioane in centrul Romaniei, in Transilvania.

La initiativa fundatiilor Michael Schmidt si Tabaluga, un camion a fost alocat judetului Brasov. Peste 400 de cadouri au fost impartite, cu ajutorul unui grup de voluntari, familiilor nevoiase, orfanilor, persoanelor varstnice si persoanelor cu dizabilitati din satele Crit si Roades. Si alte fundatii si asociatii din judetul Brasov s-au putut bucura de aceste pachete, precum Internatul de copii din Rupea, asociatia PECA-Ghimbav, asociatia Samariteanul Milos din Ghimbav, asociatia Eltera si fundatia Rafael din Codlea. Cadourile impartite contin produse alimentare, articole de igiena, dulciuri si cate o jucarie pentru copii. Acestea au fost pregatite de voluntari din companii, scoli, gradinite si asociatii din Germania.

Michael Schmidt, presedintele fundatiei cu acelasi nume, a declarat: “Sunt bucuros ca am reusit sa aducem bucurie si speranta in viata a catorva sute de oameni, cu ajutorul campaniei Johanniter-Weihnachtstrucker. La nivelul Europei de est, zeci de mii de oameni, de 25 de ani incoace, primesc aceste pachete, in preajma sarbatorilor de Craciun. Campania a fost initiata in anul 1994, pornind de la 3000 de pachete, din landul Bavaria. Astazi, peste tot in Germania, mii de persoane, numeroase companii, scoli, gradinite si asociatii contribuie pentru pregatirea pachetelor, ajungand la o cifra impresionanta: 58816 de cadouri. Tot de 25 de ani am dezvoltat afaceri in Romania si am incercat mereu sa ofer ceva inapoi comunitatilor din care fac parte. Prin fundatia Michael Schmidt construim, de la an la an, proiecte din ce in ce mai ample”.

Johanniter-Weihnachtstrucker Romania este realizat cu ajutorul asociatiei Die Johanniter, organizatie umanitara din Germania. Reprezentantii Johanniter-Weihnachtstrucker colaboreaza de peste 16 ani cu asociatii umanitare si fundatii din Romania, pentru a le oferi celor cu o situatie materiala precara o bucurie in preajma sarbatorilor de sfarsit de an.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter