Hennessey Performance lanseaza Goliath 6X6, o bestie 6x6!

2018 Hennessey Goliath 6X6

Iata o masina la care nu ne-am asteptat sub nici o forma desi, intr-o anume masura, nu suntem deloc surprinsi. Acest apocaliptic Chevrolet Silverado, supranumit Goliath, este cea mai recenta creatie a specialistilor de la Hennessey Performance si, foarte serios, ne intrebam oare ce or fi "consumat" designerii modelului.

Si asta nu se intampla numai pentru ca avem de-a face cu o versiune Silverado Trail Boss cu o garda la sol serioasa, ci si pentru ca modelul beneficiaza de un "tratament" tipic Hennessey sub capota, un pas mare inainte in comparatie cu camioneta Chevy care-i sta la baza. Ce inseamna asta? Goliath nu doar arata senzational, ci este si incredibil de rapida.

Despre ce putere vorbim? Ei bine, Hennessey a montat pe noul Goliath 6x6 un motor V8 HPE700 de 6,2 litri, disponibil si pe alte masini, care produce nu mai putin de 705 cai putere si un cuplu-forta de 915 Nm.

De retinut, insa, ca, in aceasta configuratie, propulsorul are mult mai mult de munca in comparatie cu vreo versiune Camaro modificata, dar inginerii de la Hennessey sustin ca masina poate ajunge la 100 de km/h in putin peste patru secunde.

In mod normal, nu stam prea mult pe ganduri atunci cand vine vorba despre declaratiile producatorilor dar, de aceasta data, avem de-a face cu o gramada serioasa de otel si fier care se misca aproape la fel de rapid ca un model Audi S4. Ridicol, nu?

Specialistii de la Hennessey nu au dezvaluit, inca, greutatea masinii, dar stim ca au facut o gramada de modificari la platforma acesteia, in special pentru a putea beneficia si de al treilea ax. Asa cum ne asteptam, modelul va fi echipat cu un nou sistem de supensii spate, care se descurca minunat cu complexitatea masinii dar si cu noile pneuri off-road BF-Goodrich de 37 de inch.

Hennessey a pregatit si o noua bara frontala, una proaspata pe partea din spate si nu lipsesc din aceasta configuratie elemente care ne plac: un nou sistem de tractiune in zonele off-road, lumini LED sau pachetul grafic specific producatorului.

Ce ne-a impresionat, insa, cel mai mult, este garantia oferita de Hennessey Performance, adica trei ani sau 60.000 de km. Chiar daca suna oarecum ciudat, compania americana este sigura ca masina va rezista acestui test al timpului.

In plus, cei interesati pot alege si un motor care ajunge 808 cai putere, valabil cu frane profesionale Brembo si un interior personalizat, dar caruia ii lipseste garantia de care vorbeam ceva mai sus.

Pana la urma, daca sunteti in stare sa platiti pretul cerut de Hennessey pe aceasta bestie 6x6, 375.000 de dolari (nu e o greseala de tipar!), suntem siguri ca nu va ganditi deloca la garantie.

Atentie, insa, vor exista doar 24 de exemplare si, conform producatorului, ele pot fi comandate si din afara Statelor Unite...

Sursa: Hennessey

Newsletter

Whatsapp