2006 Lamborghini Gallardo vandut de ANAF la un pret extrem de mic!

Articol scris de C. Zanfir , in data de 10 Aprilie 2018

In stilul caracteristic, ANAF scoate si vinde la licitatii automobile, dar si alte bunuri pe preturi de nimic. Cum numai ei stiu despre licitatiile faimoase, acestia ajung sa vanda masini de lux la preturi demne de orice cetatean roman.

Miercuri, 04.04.2018, ANAF a organizat o licitatie cu masinile de lux confiscate in ultimii doi ani. Piesa de rezistenta a acestei licitatii este reprezentata de un Lamborghini Gallardo din anul 2006, automobil ce i-a apartinut lui Harry Mironescu, fostul patron al clinicii Sabyc. Acesta a fost acuzat si condamnat la inchisoare pentru trafic de ovule. Dupa ce autovehiculul a stationat timp de doi ani intr-o parcare a ANAF, a fost vandut cu 57.000 de euro.

Acum patru ani, instanta decidea sa puna sechestru pe masinile doctorului Harry Mironescu, inculpat in dosarul cu trafic de ovule al clinicii Sabyc. Masinile (doua Mercedes-Benz si un Lamborghini Gallardo) ar fi trebuit sa fie ridicate chiar de fisc, insa pana in anul 2009 acestea au zacut in curtea DIICOT Bucuresti.

Seful biroului de presa al DGFMB, loan Traian Cuc afirma ca automobilul a fost confiscat prin sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila in anul 2014, proprietarul refuzand sa-l predea catre ANAF.

Identificarea acestuia a durat 2 ani, pana in 2016, cand automobilul a fost ridicat din fata casei in scopul evaluarii si valorificarii.

Colosul italian a fost evaluat la peste 70 de mii de euro, insa nu a trecut de prima licitatie. Acum, dupa alti 2 ani pretul acestuia a scazut la jumatate, motiv pentru care la licitate s-au inscris nu mai putin de 13 persoane. Supercar-ul a fost adjudecat cu suma de 57.000 de euro de catre un afacerist roman a carei identitate nu a fost dezvaluita.

Desi veche de 12 ani, acesta este dotat cu un propulsor V10 de 5.2 litri pe benzina. Site-ul de profil afiseaza automobilul ca avand o avarie inregistrata in trecut. In ciuda acestui aspect, sportiva de lux de aceeasi generatie se vinde pe internet cu preturi cuprinse intre 90 si 100.000 de dolari.

Pe langa automobilul vandut, in curtea ANAF se afla alte 6 masini fabricate intre 1997 si 2005, toate asteptand un nou proprietar la licitatii. Preturile acestora variaza, insa ce stim este ca valoarea lor insumeaza suma celor 3000 de lei. De exemplu, la ultima licitatie a fost vandut un BMW 318i cu doar 500 de lei.

Intr-o statistica Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Imobilizate se arata ca doar 3 milioane de lei au fost recuperati de stat, fata de 21 de milioane recuperati in anul 2016, in urma valorificarii bunurilor confiscate si provenite din fapte ilicite.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Reprezentantii Dacia - Renault au facut o demonstratie pe zapada cu un model Dacia Duster echipat cu senile. Testul a avut loc la Ranca, in judetul Gorj. La demonstratia celor...
de - 18 Ianuarie 2019
Portiunea de pe DN1 care face legatura in Brasov si Fagaras este una dintre cele mai dificile portiuni de drum din tara, conform statisticilor cu privire la numarul de persoane...
de - 17 Ianuarie 2019
Nu toti cei implicati in tehnologie se gandesc doar la viitor. In cazul lui Jan Koum, unul dintre co-fondatorii platformei de socializare WhatsApp, in colectia sa de masini putem gasi...
de - 17 Ianuarie 2019
Jason Statham, unul dintre cei mai apreciati actori britani de la ora actuala, a hotarat ca a venit timpul sa se desparta de vechiul lui Ferrari cu motor V12 pe...
de - 16 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare