Chevrolet Nova din 1970 cu un motor V8 de 9.4 litri si 1500 de cai putere, scos la licitatie in Arizona

1970 Chevrolet Nova

Renumita casa de licitatii Barrett-Jackson revine in atentia pasionatilor auto cu un nou model de colectie: un Chevrolet Nova din 1970. Licitatia va avea loc la sfarsitul acestei luni, mai exact in perioada 23 – 31 ianuarie, in Scottsdale, un oras satelit al orasului Phoenix din Arizona, Statele Unite ale Americii.

Printre cele mai interesante automobile care vor fi scoase la licitatie, se numara si acest exemplar de Chevrolet Nova, fabricat in anul 1970. Acesta dispune de o motorizare V8 de 9.4 litri, care a beneficiat pe parcursul timpului de numeroase imbunatatiri.

Gratie unui alt upgrade la care a fost supus, automobilul este dotat in prezent si cu doua compresoare mecanice din gama ProCharger F2. Datorita imbunatatirilor care i-au fost aduse, muscle car-ul american beneficiaza acum de o putere care intrece orice gand pe care l-ati putea avea: nu mai putin de 1500 de cai putere, masurati la roti.

Din pacate, casa de licitatii nu a oferit pana in acest moment niciun fel de informatii cu privire la performantele pe care le-ar putea realiza automobilul american. Exemplarul in cauza provine tocmai din Australia, acolo avandu-l ca proprietar pe celebrul Robert Zahabi, un cunoscut pasionat auto care obisnuieste sa modifice si sa imbunatateasca tot felul de masini.

Acesta a avut nevoie de mai bine de doi ani de lucru pentru a duce automobilul la starea in care se afla astazi. Zahabi a participat in vara anului trecut si la concursul organizat de casa de licitatii Barrett Jackson pentru masini modificate, concurs in care a reusit sa se claseze intre primii 25 de participanti.

Automobilul este vopsit in totalitate in culoarea neagra, in timp ce la interior ne este propusa o tapiterie de culoare rosie Burgundy. Toate elementele de interior se gasesc intr-o stare impecabila, acestea fiind realizate aproape in totalitate pe comanda. Modelul scos la licitatie dispune de un ampatament de 2819 mm, in timp ce lungimea este de 4811 mm, latimea de 1839 mm, iar inaltimea de 1331 mm.

Modelul Nova facea parte din gama „Chevy II”, gama care a fost lansata de producatorii americani inca din anul 1962. Cele mai performante modele din acea gama erau modelele „Nova 400”. In 1968, modelul Chevrolet compact a fost reproiectat, ramanand disponibile doar versiunile sedan si coupe.

Toate modelele fabricate in 1968 au fost numite „Chevy II Nova”, in timp ce modelele construite intre 1969 si 1979 au purtat numele simplu de „Nova”. Casa de licitatii nu a oferit pana in acest moment detalii legate de pretul de pornire pentru automobilul lui Robert Zahabi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter