1969 Dodge Charger: crezi ca ai vrea sa-l cumperi? Iata cui i-a apartinut!

1969 Dodge Charger

Cel mai dorit automobil american este neiubit. Aceasta este istoria unui Dodge Charger din anul 1969. Celebrul automobil a fost in posesia mai multor celebritati, insa nu si-a gasit nici pana in prezent mult iubitul proprietar. Dupa ce a trecut prin mainile bine cunoscutilor Bruce Willis si Jay Kay, Dodge-ul din ‘69 este din nou pus la vanzare de actualul proprietar.

In urma cu opt ani, dupa ce primeste un cadou impresionant de la prima sa sotie, Demi Moore, Bruce Willis hotaraste sa vanda ravnitul model muzicianului englez Jay Kay (solistul vocal al trupei de Jazz, Jamiroquai).

Din nefericire, Charger-ul nu-si gaseste linistea intrucat de la sfarsitul saptamanii viitoare, traditonala bijuterie americana cu motor V8 de 8,2 litri va porni pe drumul ce-i va aduce un nou posesor.

Ca tot am deschis subiectul legat de actori si filme, cu siguranta cunoasteti celebrul Mustang verde din filmul Bullitt. Acesta apartinea regretatului actor Steve McQueen, omul care defila pe strazile orasului San Fransisco, California, cu unul dintre cele mai frumoase muscle car-uri ale companiei Ford si, in opinia mea, al tuturor timpurilor.

De acest prilej nu s-a bucurat doar Ford, alaturi de Mustang s-a aflat si Dodge Charger, masina ce nu are legatura cu produsul anului 1968, insa care are o istorie aparte si care ocupa un loc adanc in inima oricarui american, fie iubitor de masini sau nu, fiind simbolul continentului de peste ocean.

In legatura cu unitatea ce va fi publicata spre vanzare la sfarsitul saptamanii viitoare, masina ce a reprezentat un cadou pentru Bruce Willis si mai tarziu emblema solistului trupei Jamiroquai se bucura de specificatiile tehnice clasice, specifice unui muscle car.

Astfel, singurele informatii din anunt fac referire la puterea motorului ce echipeaza Charger-ul din 1969 si la transmisia acestuia. Fiind materializata de propulsorul in V8 de 8,2 litri sau mai exact de 8226 centimetri cubi, puterea colosala a bijuteriei americane este transmisa automat printr-o cutie cu trei rapoarte, marca Chrysler.

Partea cea mai interesanta face referire la investitiile de intretinere ale acestui model traditional. Asadar, actualul proprietar specifica faptul ca in anul 2014 au fost investiti nu mai putin de 25.000 de lire sterline pentru restaurarea propulsorului ce functioneaza pe benzina.

Daca luam in calcul pretul la care se vinde o unitate ca aceasta, adica 50.000 60.000 de lire sterline, vom realiza ca cele 25.000 de lire sterline sunt investitia care efectiv aduce ravnitul model pe primele pozitii in vanzarile clasicelor americane.

Videoclipul zilei

Newsletter