Un exemplar Cobra 247 din 1965 scos la licitatie pentru 2.5 milioane de dolari

1965 Shelby 427 Competition Cobra

La momentul actual mai exista in lume doar cateva modele care sa pastreze infatisarea iconica a unui adevarat Cobra, construit de AC Cars in Marea Britanie. In ultimii ani, unele companii si-au constuit adevarate businessuri din realizarea unor replici ale celebrelor masini ale anilor ’60.

Asadar, gasirea unui exemplar original este un proces destul de anevoios si extrem de scump. Cu toate acestea, agentia de licitatii RM Sotheby’s planuieste sa scoata la vanzare un exemplar original al unui Shelby 427 Competition Cobra construit in anul 1965.

Licitatia va avea ca punct de pornire fabuloasa suma de doua milioane si jumatate de dolari. Exemplarul scos la licitatia detine sasiul cu numarul de inregistrare CSX 3010 si este unul dintre cele doar 23 modele construite vreodata.

Daca asta nu era de ajuns, cei de la RM Sotheby’s ne anunta ca este vorba si de singurul exemplar 427 Cobra care a castigat competitii auto in doua tari. Automobilul a fost folosit pentru a concura in cadrul Canadian Endurance Championship la mijlocul anilor ’60 si a reusit chiar sa si castige Eastern Canadian Endurance Championship in 1971.

De asemenea, cu patru ani mai devreme, in 1968, acesta a triumfat in cadrul campionatului Sport Club Car of America (SCCA) dedicat clasei de productie A.

Modelul 427 Cobra dispune de o motorizare V8 care este capabila sa dezvolte nu mai putin de 620 de cai putere, ceea ce este impresionant chiar si pentru zilele noastre. Exemplarul despre care vorbim este vopsit in negru, cu doua dungi aurii situate de-a lungul masinii, chiar pe mijlocul acesteia.

Exemplarul scos la licitatie a fost detinut incepand cu anul 1978 si pana acum de un colectionar auto. La inceputul anului 1980, automobilul a fost supus unei restaurari complete, in continuare fiind pastrat in conditii excelente pana la momentul actual. Conform spuselor unor specialisti in domeniu, cat si ale reprezentantilor casei de licitatii, se presupune ca modelul expus va fi vandut pentru o suma cuprinsa intre 2.5 si 3.3 milioane de dolari.

Daca acest model nu este ceea ce va doriti sau in cazul in care vi se pare prea scump, atunci casa de licitatii RM Sotheby’s vine in intampinarea voastra cu alte doua modele originale 289 Cobra. Cel mai interesant dintre ele este un exemplar construit in 1963, de culoare magenta si care este supranumit „Dragon Snake”. Ambele modele se presupun a fi vandute cu valori ce depasesc un milion de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CARE SUNT MASINILE CU CELE MAI MARI GARANTII?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter