Un Porsche din 1964 vândut cu 1,76 milioane de dolari!

1965 Porsche 356 C 1600 Cabriolet

Toate lumea știe despre Porsche ca este una dintre cele mai cunoscute branduri producatoare de masini si majoritatea împătimiților visează la un Porsche. Dar cat trebuie s economisești pentru un Porsche? Daca este vorba despre Porsche-ul despre care va vom povesti in continuare, răspunsul este: mulți, foarte mulți ani!

Si o sa va întrebați de ce? Pentru ca se vinde cu 1,76 milioane de dolari! Si pentru ca nu este orice fel de Porsche. El a aparținut cunoscutei cântărețe de muzica rock Janis Joplin. Suntem siguri ca împătimiții auto si colecționarii ar da oricât doar sa se mandrească cu masina condusa cândva de celebra cântăreața, nu-i așa?

In anul 1968 Janis Joplin si-a cumpărat un Porsche 356c cabriolet vechi de trei ani, prețul de cumpărare fiind de 3500 dolari pe vremea aceea. Masina era albă si, pentru ca nu era pe placul cântăreței, a fost complet refăcută. Janis Joplin l-a însarcinat pe Dave Roberts sa o modifice astfel încât sa se potrivească mai mult cu stilul ei.

Prin urmare acesta a vopsit întregul Porsche. Adevarata pictura murală realizată pe masina este si va rămâne in istoria Porsche ca fiind unica. In anul 1968 masina a fost furată de la Janis Joplin dar pentru ca masina era una dintre cele mai recunoscute masini din San Francisco, acesta nu s-a putut bucura de ea.

El a decis sa o vopsească cu spray gri, dar tot a fost recunoscuta. Dupa ce a fost recuperată întreaga ei pictura a fost refăcută întocmai. Dupa moartea cântăreței masina a fost folosită un timp de către managerul cântăreței dar pentru ca acesta nu a avut grija de ea, aceasta s-a stricat.

A fost preluată apoi de către familia cântăreței iar in anul 1995 a fost împrumutata de aceștia la Hall of Faim-ul Rock and Roll. Masina are pe ea o întreaga opera de arta, numita de autor "The history of The Universe" si înfățișează peisaje, fluturi, păsări.

Ea a devenit astfel o masina hippie vânata , se pare, de 7 persoane la licitația care a avut loc la New York. Inițial casa de licitații care a scos la vanzare masina, RM Sotheby's, a evaluat masina undeva intre 400.000 si 600.000 dolari dar iată ca așteptările lor au fost depășite. Suma record a ajuns la 1,76 de milioane de dolari devenind astfel cel mai scump Porsche 356 din istorie.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter