1,2 milioane de dolari pentru primul exemplar Acura NSX

Faptul care atesta ca unii pasionati si, mai ales, colectionari auto ar da orice ca sa intre in posesia unui automobil exclusivist este deja dovedit in nenumarate cazuri. Astfel, nu trebuie sa ne mire faptul ca un colectionar american tocmai a platit de aproape opt ori valoarea unui Acura NSX pentru a putea avea in garajul sau primul exemplar fabricat.

Exemplarul Acura NSX cu numarul de sasiu #001 a facut parte dintr-o actiune organizata de renumita casa de licitatii Barrett – Jackson, acesta fiind scos la vanzare la sfarsitul saptamanii trecute. Cum era de asteptat, mai multi colectionari auto din intreaga lume si-au dorit sa intre in posesia primului exemplar construit, in acest fel pretul acestuia marindu-si valoare de aproape opt ori.

Rick Hendrick, fost pilot de curse si actual proprietar al unui echipaj NASCAR, a oferit in cele din urma 1.2 milioane de dolari pentru automobilul scos la licitatie. Hendrick nu este la prima isprava de acest gen, pana acum aflandu-se in proprietatea primului Chevrolet Corvette Stingray al noii generatii, al primului Camaro ZL1 din 2012 si al ultimului model BMW M5 30 Jahre.

Banii oferiti de acesta vor fi folositi de catre Acura in scopuri caritabile, fiind redirectionati catre organizatiile Pedriatic Brain Tumor Foundation si Camp Southern Ground. Acura NSX a fost prezentat in premiera absoluta la inceputul anului trecut, in cadrul Salonului Auto de la Detroit, la mai bine de trei ani de la prezentarea conceptului.

Supercarul japonez este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care alatura trei motoare electrice unei unitati de motorizare twin turbo, cu o capacitate cilindrica de 3.5 litri. Puterea totala de care se bucura bolidul este de nu mai putin de 573 de cai putere, inregistand totodata si un cuplu maxim de 644 Nm.

Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii de viteze automata cu noua rapoarte si dublu ambreiaj. In ceea ce priveste performantele tehnice inregistrate de Acura NSX, putem spune ca viteza maxima pe care o va putea atinge va fi de 307 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h va fi posibil de realizat in mai putin de trei secunde.

Noul Acura NSX va fi introdus pe piata europeana abia in aceasta toamna, avand un pret de pornire de aproximativ 160.000 de dolari. Cel mai scump model, cu toate pachetele suplimentare incluse, poate ajunge pana la putin peste 200.000 de dolari, cu toate taxele incluse.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter