Pininfarina ne prezinta viitorul automobilelor - H2 Speed Concept

Pininfarina H2 Speed Concept

Cea de-a 86-a editie a Salonului International Auto de la Geneva s-a dovedit a fi una deosebit de interesanta, aducand la start numeroase modele spectaculoase, desprinse parca dintr-o realitate indepartata sau dintr-un univers al jocurilor pe calculator. Nu prea departe de aceasta descriere gasim si conceptul prezentat in aceste zile de cei de la Pininfarina, o celebra companie italiana specializata in design auto si infiintata inca din 1930.

Astfel, italienii confirma anunturile din urma cu aproximativ o luna si aduc in fata publicului conceptul inovativului H2 Speed – un automobil care se vrea a functiona pe baza unor celule cu hidrogen. Solutia functionarii automobilelor pe baza celulelor cu hidrogen se pare ca prinde tot mai bine in ultima perioada, fiind adoptata deja pe modele precum Audi h-tron Quattro sau Riversimple Rasa.

Luand in calcul faptul ca nici macar solutia electrica nu s-a dovedit a fi complet nepoluanta, alternativa oferita de hidrogen pare sa se ridice din ce in ce mai mult atat in ochii producatorilor, cat si a clientilor interesati de aceasta problema ecologica. Unitatile de motorizare care folosesc aceasta solutie, functioneaza de fapt prin energia electrica formata gratie rezultatului unei reactii chimice dintre hidrogen si oxigen.

Ceea ce este cu adevarat imbucurator este reprezentat de faptul ca automobilul cu o astfel de propulsie ar beneficia de o emisie zero de noxe, rezultatul reactiei chimice de mai sus fiind doar niste vapori de apa.

Conceptul propus de cei de la Pininfarina surprinde inca de la inceput, prin infatisarea sa sportiva si cu tente agresive. Supercar-ul ar urma sa dispuna de un ampatament de 2900 milimetri si de o lungime de 4700 de milimetri, beneficiind de o forma aerodinamica inovativa.

H2 Speed Concept ne propune un sistem de propulsie gandit de francezii de la Green GT, format din doua motoare electrice si o baterie cu 700 de celule. Automobilul dispune de doua rezervoare, cu un volum total de 6.1 litri, care ar putea fi incarcate complet in doar trei minute.

Automobilul dispune de o masa totala destul de scazuta de doar 1420 de kilograme, gratie sasiului realizat in intregime din fibra de carbon. Sistemul de propulsie este capabil sa dezvolte nu mai putin de 503 cai putere, care se traduc prin niste cifre demne de invidiat.

Astfel, viteza maxima pe care ar putea sa o atinga viitorul H2 Speed ar depasi borna celor 300 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibila in doar 3.4 secunde.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter