Peugeot Traveller i-Lab este o masina concept care poate fi un adevarat rival pentru VW Multivan

Peugeot Traveller i-Lab VIP Shuttle Concept

Peugeot se foloseste de Salonul Auto de la Geneva pentru a arata lumii viziunea lor in privinta a ceea ce inseamna un shuttle business de inalta conectivitate. Pozitionat ca si masina concept care se bazeaza pe Peugeot Traveller, care va debuta tot la Geneva, Traveller i-Lab este extrem de dotat in tehnologii. Peugeot Traveller i-Lab este un VIP shuttle de 3,0 litri si este descris ca „o platforma de acces cu mobilitate mare”.

Central la acest concept este un aranjament de patru locuri ce se pozitioneaza in jurul unei tablete imense de 32 inch cu touchscreen, care poate fi vazuta ca dispozitiv singular sau ca unul divizat vizual in patru ecrane separate, cate unul pentru fiecare dintre utilizatori.

Imediat ce pasagerii intra in habitaclu, prin usile glisante hands-free, dispozitivele inteligente sunt detectate automat si sunt conectate la un hot-spot Wi-Fi de la bord. Conectivitatea Bluetooth si prizele cu inductie electromagnetica fac parte de asemenea din pachetul de bord.

Castile cu sistemul de realitate virtuala Samsung Gear VR ofera posibilitatea pasagerilor de a vedea un hotel, un loc de intalnire sau o locatie potentiala, in functie de nevoi si scop. Un sistem de sunet format din 17 componente elimina scuza de a nu putea sa auzi pe cineva pe difuzor in timpul unui apel si ofera pasagerilor posibilitatea de a se sustrage de lume prin ascultarea melodiilor preferate in drum catre urmatoarea intalnire.

Conducatorul auto are acces la un sistem de navigatie de ultima generatie ce contribuie la sosirea la timp si la plecare, precum si la siguranta pasagerilor. Sistemul include rapoarte meteo, preturi ale combustibilului, harti 3D cu rute alternative intocmite pe baza informatiilor din trafic. Recunoasterea vocala permite soferului sa controleze navigatia, telefonul sau functiile media fara sa isi ia ochii de la drum.

Un sistem de monitorizarea a neatentiei soferului ofera alerte dupa cateva ore de conducere incontinuu, precum si o data la fiecare doua ore. O alta masura de atentionare este aceea prin care soferul este incurajat sa acorde o atentie mai mare daca dinamica vehiculului se schimba.

Exista si alti constructori si producatori auto care s-au gandit la ideea de a fabrica masini de lux, pentru VIP, Audi avand chiar o masina blindata de acest gen. Compania Peugeot se pare ca a mers pe ideea de a crea in primul rand un concept dotat cu o serie de tehnologii de ultima generatie, precum si cu caracteristici de confort extrem, am putea spune. Daca Traveller i-Lab va intra in productie nu stim inca, francezii inca nu au facut declaratii in aceasta privinta, dar ramane sa descoperim pentru cateva saptamani la Geneva.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter