Opel se pregateste de show! Ne-au dezvaluit planurile de viitor pentru Salonul Auto de la Geneva!

Opel Concept GT

Compania germana Opel, subsidiara concernului General Motors, a confirmat planurile sale de viitor. La Salonul Auto de la Geneva, care se va desfasura in luna martie, vor prezenta noul lor concept. Printr-un teaser facut public acum cateva zile, Opel incearca sa atraga interesul fanilor, si nu numai. Si, se pare ca au reusit! Impatimitii deja vorbesc despre planurile celebrei companii, iar specialistii spera ca va fi un adevarat boom.

In scurtul videoclip este prezent Kar-Thomas Neumann, CEO al companiei, care vorbeste despre faptul ca vede compania cu "o pereche de ochi noi". Chiar daca videoclipul nu prezinta in mod clar viitorul concept, se pare ca este vorba despre o masina noua, care va purta emblema GT, drept recunostinta pentru Opel GT, coupe-ul subcompact de succes produs intre anii 1968 si 1973.

Zvonurile din industria auto spun ca noul concept va avea aproximativ aceleasi dimensiuni. Intr-un comunicat de presa, Opel a declarat ca noua lor masina va fi "o masina sport purista care iti va taia respiratia", care va infatisa puterea inovativa continua si un nou stil de viata Opel. Pana la proba contrarie trebuie sa luam de bune spusele lor, nu-i asa?

In privinta designului, noul concept va fi o evolutie a lookului "artistic sculptural care intalneste precizia germana", vazut prima data la masina de marime mijlocie Opel Insignia, lansat in anul 2008 si adaptata pentru Monza Coupe Concept, dezvaluit in anul 2013 la Salonul Auto de la Frankfurt. Conceptul Monza Coupe a reprezentat atunci aparitia unei noi generatii Opel, care s-a vrut a fi mai eficienta si cu o mai mare conectivitate prin arhitectura si materialele folosite precum si prin sistemul de propulsie si aerodinamica.

Elemente din Monza au fost folosite pana acum si la alte masini din gama Opel, ca de exemplu corpul nou ascutit si marit al noului Opel Astra compact.

Prin acest nou concept Opel incearca sa isi reinventeze imaginea un pic scazuta, mai ales pe piata din Germania, iar data de lansare a fost dezvaluita a fi 3 martie. Asadar, sa nu lipsiti, noi va vom arata tot ce este nou in legatura cu aceasta noua masina concept.

Avand in vedere ca, compania Buick, "sora" Opel a prezentat anul acesta la Salonul Auto de la Detroit, noua sa masina Avista Coupe Concept, avem sperante ca si Opel va prezenta noul concept intr-un mod la fel de spectaculos. Totusi, expertii in domeniu spun ca la Opel, conceptul va avea dimensiuni mai mici decat Avista, si va fi bazata pe platforma cu tractiune fata si va incorpora un motor V6 twin-turbo pe benzina.

Vom vedea, insa, daca acest nou concept va intra in productie, asa cum spera germanii. Pana in acest moment nu au dat publicitatii informatii despre aceasta chestiune dar speculatiile din presa germana spun ca noul Opel GT va intra in productie la sfarsitul anului 2017. Noi asteptam cu interes!

Newsletter

Whatsapp