Noua generatie Kia Ceed va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Geneva

Suntem convinsi ca Salonul Auto de la Geneva ne va aduce cateva masini extrem de interesante. Pana sa descoperim in totalitate noutatile de acolo, trebuie sa ne multumim cu informatiile pe care producatorii ni le ofera.

De data aceasta cei de la Kia vin in prim plan cu stiri proaspete. La Salonul Auto de la Geneva vor prezenta oficial noua Kia Cee’d.

Pentru ca modelul actual a fost destul de indragit la noi in tara, ne-am gandit ca e cazul sa va spunem mai multe si despre aceasta noua generatie Cee’d. Pentru ca Cee’d se afla pe piata de mult timp (cinci ani) era timpul sa vedem o schimbare, nu-i asa?

Ei bine, probabil asta au gandit si cei de la Kia atunci cand au decis ca Cee’d trebuie sa se schimbe. Hatcback-ul de familie va primi un nou stil si un aspect updatat, atat la exterior, cat si la interior.

Stilul caroseriei noii Kia Cee’d se inspira, cel mai probabil, de la masina concept Procee’d, care a fost prezentata de coreeni la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noua Kia Cee’d va avea o fascia frontala mai eleganta si o grila de tip “tiger-nose”, precum si un set nou de faruri cu halogen. In varianta de echipare mai scumpa, masina va avea si o configuratie cu LED pentru faruri, asa cum e normal pentru o masina care apare in 2018. Schimbari majore vom descoperi la interior.

Aici, soferul va avea un nou sistem infotainment, de sine statator. Va exista, de asemenea, un display tactil care va fi extrem de usor de utilizat. Atat sistemul infotainment, cat si navigatia vor folosi acelasi software pe care il gasim si pe restul masinilor din gama Kia.

Sub ecranul nou vor exista trei randuri de butoane pentru ventilatie si clima. Per ansamblu, noua Kia Cee’d va fi practica si accesibila pentru oricine. In privinta motorizarilor, cei de la Kia s-au gandit sa revizuiasca motoarele existente, in loc sa introduca unele noi.

Asta inseamna ca vom avea o gama de motoare pe benzina, de 1,0 si 1,4 si 1,6 litri, care vor sta alaturi de motoarele diesel de 1,4 si 1,6 litri. Cel mai puternic motor, cel de 1,6 litri este cel mai indragit din gama Cee’d datorita cifrelor bune pe care le ofera in ceea ce priveste consumul de combustibil, si va ramane in continuare la fel.

Cei de la Kia nu au anuntat pana in acest moment daca va exista si o versiune plug-in hibrida, dar zvonurile din industrie spun ca cei de la Kia analizeaza indeaproape posibilitatea introducerii pe Cee’d a uneia dintre tehnologiile folosite pe micul SUV Niro. Vom vedea!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter