Asa arata rezultatul colaborarii dintre Honda o echipa de studenti in design!

Honda Electric Vehicle Concept

Honda va prezenta, in martie, la Salonul Auto de la Geneva 2019, o noua versiune a adorabilului sau concept Urban EV si, din fericire, nu va fi singurul vehicul electric cu care marca japoneza va participa la intalnirea auto din Elvetia.

Mai mult, la evenimentul din apropierea lacului Geneva, aceasta noua echipa "de studiu" Honda Tomo va sarbatori o premiera mondiala, prezentand publicului larg noi si interesante idei in ceea ce priveste vehiculele electrice.

Conceptul Tomo nu a fost creat doar de specialistii de la Honda, acestia facand echipa cu studentii de la Istituto Europeo di Design din Torino. 13 dintre acestia, toti facand parte din clasa de master in Design si Transport a universitatii italiene, au avut ca sarcina sa se gandeasca la o masina haioasa, al carei unic scop este acela de "a reprezenta mijlocul ideal de transport pentru tineri, in urmatorii sase ani".

Rezultatul final este aceasta mica masina electrica in doua usi, de fapt un model pick-up miniaturizat, asa cum putem vedea din imagini, care poate fi transformat oricand intr-o versiune coupe.

Conform creatorilor sai, masina ar trebui sa fie in stare sa indeplineasca nevoia "unor iesiri repetate in spatii din afara orasului", dar si sa "faca fata stilului agresiv si aglomerat al spatiilor urbane". Pe scurt, ar trebui sa fie un vehicul usor de adaptat oricarui tip de activitate.

Nu avem, deocamdata, imagini din interiorul cabinei lui Tomo, dar specialistii de la Honda sustin ca este "usor de inteles si prietenos", cu ecrane care domina intreg bordul, dar si cu un display head-up pe parbriz.

E adevarat ca nu avem prea multe elemente pentru a ne face o idee completa dar, judecand dupa anterioarele concepte electrice ale marcii, ne asteptam la un interior minimalist insa plin de solutii tehnologice de cea mai noua generatie.

"La Honda Design am incercat intotdeauna sa gandim un design care sa respecte filosofia marcii, dar si sa oferim clientilor din experienta noastra, intotdeauna acompaniata de elemente distractive si de o mai buna mobilitate", a declarat directorul general al Diviziei Styling Design, Taku Kono.

Acelasi oficial a completat ca lucrul la conceptul Tomo "a fost nimic altceva decat o calatorie interesanta si constructiva, atat pentru specialistii marcii cat si pentru studenti, calatorie care a dus la un amestec nemaintalnit intre filosofia Honda Design si energiile creative ale tinerilor designeri italieni".

Noul concept Honda Tomo va debuta oficial, pe 5 martie, la Geneva Motor Show 2019, mai exact in partea a doua a primei zile in care reprezentantii marcii nipone sa intalnesc cu presa de specialitate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Honda

Newsletter