Hennessey Venom F5 cu 1600 de cai putere ar putea avea, pe viitor, patru turbine

Hennessey Venom F5

La Salonul Auto de la Geneva s-au prezentat multe automobile noi, au avut loc lansari si, cel mai important, am avut ocazia sa vedem concepte electrice cu sute de cai putere si hipercaruri cu peste 1000 de cai putere. Tot la Salonul Auto de la Geneva 2018 am aflat, oficial, ca industria auto se va schimba in scurt timp, iar masinile electrice si cele autonome vor prelua conducerea si ne vor schimba viata.

Cei de la Hennessey nu puteau sta departe de acest eveniment, asa ca si-au adus Venom-ul F5 la stand pentru a le arata constructorilor auto cum dai viata unui monstru pe patru roti, vopsit in culoarea inocenta a lamaitei.

Acest Hennessey Venom F5 este echipat cu un motor cu 8 cilindri in V, ce are o capacitate de 8.0 litri si este capabil sa dezvolte un numar de aproximativ 1600 de cai putere. Echipamentul initial al focosului automobil includea un kit twin-turbo, insa John Hennessey si-a schimbat decizia despre propulsorul bestiei.

John Hennessey si-a dorit intotdeauna sa construiasca cele mai puternice si mai rapide masini din lume, asa ca a pus piciorul in prag, a luat taurul de coarne si a inceput sa lucreze la visul sau maret. Hennessey nu mai are rabdare sa astepte viitorul pentru o astfel de performanta, ci a inceput deja cu modelul Agera RS pentru care are un plan pentru recuperarea recordului de viteza.

John Hennessey a fost intervievat de publicatia Top Gear si a fost intrebat daca are in vedere vreo modificare legata de masina prezentata la Geneva 2018. Hennessey a declarat ca se gandeste serios la doua perechi de turbine pe care sa le monteze pe Venom F5, configuratia cea noua fiind cvadri-turbo, la fel cum este cea de pe Bugatti Chiron.

John Hennessey a spus ca va oferi informatii oficiale inainte de Concursul de Eleganta de la Pebble Beach. Asa ca inainte de luna august vom afla daca Hennessey Venom F5 va deveni si mai puternica de atat si daca planurile lui John Hennessey incep sa capete contur.

Chiar daca John Hennessey spune ca nu vrea sa doboare recordurile de viteza cu al sau Venom F5, cine il crede avand in vedere ca a afirmat ca-si doreste un timp pe Nurburgring mai mic de 7 minute? Hennessey spune ca vrea ca Venom F5 sa fie confortabila si placuta la condus, insa odata ce incepi sa construiesti masini rapide si puternice… nu te vei mai gandi niciodata la altceva.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter