Ford nu se va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din 2019

Ford Focus si Ecosport 2018

Din pacate, vestea este una cat se poate de reala: Ford se alatura celor de la Volvo si nu va participa la editia de anul viitor a Salonului Auto de la Geneva.

Se pare ca decizia a fost luata dupa ce oficialii marcii americane au ajuns la concluzia ca noile lansari Ford nu se potrivesc datelor intalnirii auto din Elvetia, asa ca gigantul de peste ocean isi va organiza propriile sale evenimente.

"Este vorba despre costuri considerabile", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant Ford Europa. "Daca aceasta investitie nu este compensata prin atentia mass-media sau prin cea a participantilor, de ce ar trebui sa o facem?", a comentat acelasi oficial.

Despre ce este vorba? Ei bine, Ford pregateste un alt eveniment "Go Further" in primavara anului 2019, in care va prezenta un nou model, deocamdata necunoscut, si va oferi mai multe detalii despre strategia legata de masinile electrice.

Daca ne luam dupa zvonurile din lumea auto, se pare ca Ford isi va prezenta primul sau model hibrid cu greutate redusa, dar si prima versiune hibrid plug-in a microbuzului de pasageri Transit Custom.

Locatia evenimentului nu a fost, conform aceluiasi purtator de cuvant, decisa inca, dar va fi, cel mai probabil, intr-o tara care participa activ la fenomenul de electrificare a masinilor, cum ar fi Norvegia sau Olanda.

Ceea ce stim aproape sigur este ca mini-evenimentul "Go Further" din 2019 va avea loc la scurt timp dupa Salonul Auto de la Geneva, mai exact in luna martie.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant Ford Europa, care a completat spunand ca "cu cat va fi planificat mai tarziu, evenimentul va acoperi mult mai mult cu o investitie mai mica".

Sa nu uitam ca Ford va prezenta in premiera noul Focus luna viitoare, mai exact pe 12 iulie, la Goodwood Festival of Speed, in Marea Britanie, unde se va afla si noul Fiesta ST.

De ce? Simplu: Marea Britanie este, in acest moment, cea mai buna si mai mare piata de desfacere pentru Ford. Acesta este si motivul pentru care nu e deloc o surpriza ca producatorul american va investi o suma considerabila de bani pentru a se prezenta oficial pe aceasta piata.

"Suntem convinsi ca vom avea o audienta grozava, una formata din cei cu adevarat interesati de masini, asa ca ne asteptam la un loc perfect pentru prezentarea unui nou produs", a declarat directorul de marketing Ford Marea Britanie, Lisa Brankin. O poate contrazice cineva?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter