Ferrari 812 Superfast - Surpriza de la Maranello pentru Geneva

Ferrari 812 Superfast – Surpriza de la Maranello pentru Geneva

Cum ar fi fost sa vorbim despre editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva fara sa spunem nimic despre cei de la Ferrari? Ei bine, daca v-ati speriat pana astazi ca nu am adus vorba despre ei, iata ca acum ii avem in prim plan. Producatorul de la Maranello ne pregateste si el o surpriza care va purta numele Ferrari 812 Superfast. Noul model va fi lansat la inceputul lunii martie, atunci cand isi va deschide portile primul mare eveniment auto organizat pe Batranul Continent in 2017. Aflam impreuna in randurile care urmeaza ce il face special pe acest 812 Superfast.

Asa cum stim cu totii, specialistii de la Maranello reusesc sa ne impresioneze odata cu fiecare lansare pe care o planuiesc. Modelul Ferrari 812 Superfast va fi ultimul model de serie realizat de producatorul italian care va fi echipat cu o motorizare aspirata V12. De asemenea, modelul mai sus mentionat va imprumuta o serie de elemente de la versiunea de circuit F12tdf. Pe langa faptul ca va fi ultimul model cu o asemenea motorizare, 812 Superfast este cel mai puternic model de serie dezvoltat de cei de la Maranello.

Asadar, viitorul Ferrari 812 Superfast va fi echipat cu o unitate de motorizare V12 cu o capacitate de 6.5 litri si care va fi capabil sa dezvolte aproximativ 800 de cai putere si un cuplu maxim de 718 Nm. Practic, vorbim despre un plus de 60 de cai putere daca este sa facem comparatie cu ceea ce poate oferi aceeasi unitate de propulsie montata pe modelul F12 Berlinetta. De asemenea, trebuie sa spunem si ca acelasi agregat dezvolta 780 de cai putere in cazul versiunii de circuit F12tdf.

Specificatiile sunt si ele impresionante: 0-100 km/h in doar 2.9 secunde si o viteza maxima de 240 km/h.

Specialistii producatorului italian si-au concentrat munca pe partea tehnica pentru acest nou model, lasand un pic in spate ceea ce tinea de designul exterior. Astfel, Ferrari 812 Superfast nu ne va suprinde cu prea multe noutati la nivelul aspectului exterior in comparatie cu modelul F12 Berlinetta. Totusi, noul model ne va aduce niste blocuri optice usor restilizate, o noua grila frontala si cateva modificari la nivelul prizelor de aer. De asemenea, constructorul promite ca si la interior se vor remarca cateva mici schimbari.

Productia modelelor 812 Superfast se va intinde pe o perioada de 5 ani, conform celor spuse de reprezentantii „Calutului Cabrat”. De asemenea, se pare ca acestia au in plan si realizarea unei editii speciale care va contine un numar limitat de 80 sau 100 de exemplare.

VIDEOCLIPUL ZILEI