Citroen e-Mehari se imbraca in alb de la Courreges

Citroen e-Mehari Courreges Concept

La 50 de ani de la aparitia pe scena auto a Mehari, in mai 1968, doua branduri franceze vizionare s-au asociat pentru un proiect interesant: Citroen e-Mehari by Courreges Concept Car. Masina este bazata pe e-Mehari, care si-a facut debutul oficial in decembrie 2015, o masina avand un stramos mai putin revolutionar.

Citroen e-Mehari este un cabriolet in intregime electric, cu patru locuri, extrem de distractiva, moderna si ecologica care sustine libertatea, creativitatea si optimismul. Valori similare sunt detinute si de casa de moda Courreges, ale carei creatii inovatoare si moderne au radiat intotdeauna optimism si luminozitate.

Courreges a revolutionat lumea modei in anii 60-70, cu legendara Mehari, compania fiind condusa, asemenea Citroen, de catre vizionari cu gandire libera. Noua masina e-Mehari by Courreges este o creatie exclusivista si stralucitoare, este o masina la moda care se vrea a fi un trend-setter.

Sefii companiei Courreges, Jaques Bungert si Frederic Torloting au declarat ca impreuna cu Citroen au lucrat la un proiect interesant prin care si-au putut exprima dorinta de invoatie, folosind materiale de ultima generatie pentru a realiza o masina unica, frumoasa si cu utilitate practica. Parteneriatul a generat astfel un concept car plin de energie, scaldat in lumina, deschis spre lumea exterioara si alimentat de o baterie inovativa litium-polimer de metal.

Citroen e-Mehari este o masina electrica cu o personalitate puternica si un aspect proaspat. Pentru ca a fost proiectata de la inceput intr-un mod fashion, Citroen i-a dat companiei Courreges libertate deplina pentru a interpreta masina, rezultatul fiind un concept car stilat cu jocuri de culori si materiale axate pe culoarea alb, care intruchipeaza atat spiritul adevarat Mehari cat si cel al Courreges.

Conceptul stilizat de catre Courreges pastreaza usile si caroseria de la Mehari, dar este „imbracat” intr-o „rochie” alba somptuoasa. Nu doar caroseria este alba, ci chiar si rotile, singura banda de contrast fiind cea portocalie, care apare pe roti si in interiorul masinii. Pentru un confort si un rafinament exclusiv, interiorul dispune de darnituri de usi din piele alba, iar tabloul de bor si scaunele din spate au forma arhitecturala patrata.

Combinatia de alb cu portocaliu este vazuta pe manerele portierelor, pe fantele de aer. Volanul cu o singura spita este foarte original, la fel ca si podeaua captusita cu piele. Masina are patru scaune full-size si un plafon de plexiglas cu finisare mata, iar in spate exista o clapa pentru accesarea zonei de incarcare a bagajelor.

Masina concept utilizeaza tehnologia all-electric cu baterii dezvolate de inginerii francezi ai grupului Bollore. Viteza maxima ajunge la 110 km/ora iar autonomia in ciclul urban este de 200 kilometri. Incarcarea completa a bateriei dureaza 8 ore la o statie de incarcare de 16 A si 13 ore la o statie domestica de 10 A.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
HATCHBACK: AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter