Geneva 2019: Bugatti prezinta masina unicat La Voiture Noire! Cea mai scumpa masina noua din lume!

Geneva 2019: Bugatti prezinta masina unicat La Voiture Noire! Cea mai scumpa masina noua din lume!

Editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva este cu adevarat speciala, unul dintre modelele prezentate cu aceasta ocazie fiind si cea mai scumpa masina noua din istorie. Este vorba despre Bugatti La Voiture Noire, un model care ne ofera un mix impresionant intre liniile moderne ale masinilor Bugatti cu cele istorice ale modelului legendar Type 57 Atlantic. Bineinteles, vorbim despre un exemplar unic al acestui model, cu un pret de achizitie exorbitant – 16.7 milioane de euro. Modelul a devenit acum si cea mai scumpa masina de serie vanduta din istorie.

Cei care se afla in aceste zile la Geneva, cu siguranta ca nu vor regreta ca au ales sa mearga la acest eveniment auto. Desigur, toti producatorii auto s-au pregatit temeinic pentru acest eveniment unde isi lanseaza cele mai noi modele si concepte. Insa, modelul celor de la Bugatti este cu adevarat special. In aceste conditii, cei care reusesc acum sa il vada pe viu se pot considera cu adevarat niste norocosi. Specialistii celor de la Bugatti au reusit sa ne ofere un mix unic intre referintele istorice din gama producatorului si liniile moderne ale modelelor recent lansate.

De asemenea, si tehnologiile de constructie si de propulsie sunt avangardiste chiar! Noul Bugatti La Voiture Noire este construit integral din fibra de carbon, acesta preluand o parte importanta dintre formele pe care le putem regasi pe Chiron.

Bineinteles, in infatisarea lui Bugatti La Voiture Noire putem observa si mai multe elemente de design preluate de la legendarul Type 57. Din punct de vedere tehnic, Bugatti La Voiture Noire este echipat sub capota cu o unitate de motorizare W16, capabila sa produca 1500 de cai putere si un cuplu maxim de 1600 Nm. Asadar, vorbim despre aceeasi unitate de motorizare pe care o regasim si pe modelele Chiron.

Etienne Salome, designer sef al celor de la Bugatti, a declarat cu aceasta ocazie ca “fiecare componenta a masinii a fost produsa manual”. Salome mentioneaza faptul ca s-a muncit din greu la acest design, pana “in punctul in care nu a mai existat nimic de imbunatatit”. In concluzie, Etienne Salome a explicat ca pentru cei din cadrul Bugatti, acest coupe “reprezinta forma perfecta cu finisaje perfecte”.

Asa cum spuneam si mai devreme, acest Bugatti La Voiture Noire a devenit cea mai scumpa masina de serie vanduta vreodata in istorie. Pretul platit a fost de 11 milioane de euro fara taxe, ceea ce inseamna aproximativ 16.7 milioane de euro dupa plata taxelor. Desi inca nu se stie exact cine este cel care a achizitionat aceasta masina unicat, zvonurile ni-l indica pe Ferdinanch Piech, fost director general al Volkswagen!

VIDEOCLIPUL ZILEI