Bentley prezinta editia speciala Mulliner Bacalar

Bentley prezinta editia speciala Mulliner Bacalar

Bentley a prezentat in prima parte a acestei saptamani noul model Mulliner Bacalar, o editie limitata pentru care avem acum doua fotografii oficiale pe care le putem admira!

Nu este pentru prima data cand vedem aceasta editie speciala Mulliner Bacalar in fotografii, cei de la Bentley alegand sa ne prezinte chiar si in ultimele saptamani cateva imagini teaser cu aceasta. Ei bine, acum a venit insa timpul sa vedem primele fotografii oficiale si sa aflam mai multe detalii cu privire la aceasta editie speciala care se anunta extrem de interesanta. Asa cum ii spune si numele, editia speciala in cauza a fost dezvoltata de divizia de personalizare Mulliner.

Numele Bacalar nu este ales la intamplare de cei de la Bentley, producatorul continuand traditia de a folosi numele unor atractii turistice pentru denumirile noilor modele. In cazul in care nu este cunoscut, Bacalar este numele unui lac din Mexic, un obiectiv turistic extrem de apreciat de cei care ajung in aceasta tara.

Ce design adopta noul Bentley Mulliner Bacalar?

Ei bine, se poate observa inca de la bun inceput ca acest Mullliner Bacalar ne este prezentat cu un design care parte inspirat din conceptul EXP 100 GT, prototip cu care am facut cunostinta pe parcursul anului trecut. Asa cum probabil ca va amintiti deja, EXP 100 GT a fost un prototip pe care cei de la Bentley l-au prezentat cu ocazia centenarului!

Motorizare cunoscuta

Din punct de vedere tehnic nu avem surprize foarte mari, editia speciala Mulliner Bacalar urmand sa fie echipata cu aceeasi unitate de motorizare W12 cu capacitate de 6.0 litri, disponibila si pe alte modele din gama.

Asa cum probabil ca stiti deja cu totii la aceasta ora, vorbim despre o unitate W12 care este capabila sa dezvolte nu mai putin de 660 de cai putere si un cuplu maxim de 900 Nm. Oficialii Bentley nu ne-au vorbit pana la acest moment de alte imbunatatiri de ordin tehnic aduse acestei versiuni speciale cu care facem cunostinta acum!

Pret exorbitant, dar toate unitatile sunt vandute!

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, Mulliner Bacalar este o editie speciala, dar care se dovedeste a fi si limitata, asa cum era de asteptat de altfel! Astfel, cei de la Bentley au anuntat deja ca vor exista doar 12 exemplare ale acestei editii speciale, acestea urmand sa fie asamblate manual in cadrul uzinei Crewe din Marea Britanie. Desi pretul nu este inca cunoscut, cei de la Bentley au precizat ca toate cele 12 modele au fost vandute catre clienti din intreaga lume.

VIDEOCLIPUL ZILEI