Geneva 2019: Volkswagen a prezentat doua concepte de scutere electrice

2019 VW Concepts Electric Scooters

Volkswagen a pregatit cateva surprize interesante pentru Salonul Auto de la Geneva 2019, printre acestea numarandu-se si doua concepte de scutere electrice. Stim, probabil ca nu v-ati fi asteptat ca cei de la Volkswagen sa se prezinte la un eveniment de aceasta anvergura cu niste concepte de scutere, insa se pare ca lumea actuala cere si astfel de modele.

Traim intr-o perioada in care aglomeratia a pus stapanire pe marile orase ale lumii, tot mai multi oameni fiind in cautare de noi alternative care sa ii ajute sa nu isi mai piarda atat de mult timp in trafic. Ei bine, scuterele sunt niste modele dedicate exact acelor persoane care doresc sa renunte la masina personala in drumul catre locul de munca.

Primul concept prezentat de producatorul german in editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva se numeste Streetmate. Ei bine, Streetmate este un model care utilizeaza o baterie Li-Ion de 1.3 kWh, baterie care ofera o autonomie de aproximativ 34 de kilometri.

Viteza pe care o poti prinde pe un asemenea scuter nu este deloc mica, fiind de 45 km/h. In aceste conditii, un astfel de scuter s-ar putea dovedi a fi o solutie excelenta pentru cei care isi doresc sa ajunga repede la birou sau in diverse puncte din oras.

Un alt mare avantaj pe care l-ar avea clientii unui asemenea scuter electric ar fi acela al faptului ca bateria poate fi incarcata in numai doua ore si 15 minute. Incarcarea se poate face la un incarcator de 500 W si este detasabila, permitand astfel o gama mai variata de optiuni pentru incarcare.

Scuterul este echipat si cu un ecran cu diagonala de 5.3 inci, care ofera detalii cu privire la autonomia disponibila si gradul de incarcare al bateriei. Mai mult decat atat, pornirea scuterului se face printr-o aplicatie care trebuie instalata pe un smartphone.

Mergem mai departe si vorbim si despre modelul Cityskater, model care pare a fi mai aproape de o posibila viitoare versiune de serie. Acest model este echipat cu un motor electric de 0.4 kW, motor care ofera o autonomie de 15 kilometri.

In acelasi timp, viteza maxima este de doar 19 km/h. Deocamdata nu stim daca acest model va ajunge pe linia de asamblare, insa cei de la Volkswagen ne-au dat asigurari cum ca Cityskater este “gata de productie”.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: VW

Newsletter