Geneva 2019: SEAT prezinta conceptul electric El-Born

2019 SEAT El-Born Concept

Salonul Auto de la Geneva 2019 ne-a adus o surpriza importanta si din partea spaniolilor de la SEAT, acestia prezentand conceptul el-Born. Noul SEAT el-Born este primul concept realizat de constructorul iberic avand la baza arhitectura MEB a Grupului Volkswagen.

Noua platforma este una speciala, fiind construita indeosebi pentru noua generatie de modele electrice. Conceptul el-Born a putut fi admirat in ultimele zile in Geneva, acolo unde s-a desfasurat cel mai important eveniment auto al inceputului de an pe plan european.

Pe langa faptul ca l-am putut admira cu totii in aceasta perioada, Salonul Auto de la Geneva ne-a adus din partea oficialilor iberici si vestea ca el-Born se va transforma in cele din urma intr-o versiune de serie, care ar urma sa isi faca debutul pe piata auto pana cel mai tarziu la finele anului viitor.

Totodata, am mai aflat cu aceasta ocazie ca modelele de serie ale lui el-Born vor avea dimensiuni asemanatoare cu cele ale unui hatchback de clasa compacta. Totusi, mai este mult pana ce productia de serie pentru el-Born va incepe, ceea ce inseamna ca pana atunci mai putem asista la diverse surprize!

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, conceptul ne este prezentat de cei de la SEAT cu o zona frontala care beneficiaza de un look destul de agresiv. De asemenea, tot in partea frontala putem observa si farurile specifice modelelor spaniole ale celor de la SEAT. In continuare, daca ne uitam atenti la profilul conceptului el-Born, ne-am putea gandi macar pentru o secunde ca ne uitam la un Volkswagen ID, cele doua modele semanand destul de bine din punct de vedere al profilului.

Mergem mai departe catre partea tehnica si va spunem ca el-Born Concept este echipat sub capota cu o unitate de motorizare electrica, capabila sa dezvolte 204 cai putere. In aceste conditii, acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata intr-un timp de doar 7.5 secunde.

Modelul el-Born este echipat la nivel de concept si cu un acumulator cu o capacitate de 62 kWh, ceea ce ar fi suficient pentru o autonomie electrica de pana la 420 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau! Asa cum am fost informati, modelele el-Born ar urma sa poata fi incarcate la prize rapide cu o putere maxima de 100 kW, incarcarea de la 0 la 80% putandu-se face in aproximativ 47 de minute!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: SEAT

Newsletter