Geneva 2019: Rolls-Royce Cullinan primeste editia Billionaire de la Mansory

Rolls-Royce Cullinan Bililonaire Mansory

Salonul Auto de la Geneva 2019 nu ne aduce numai lansari de modele noi, ci si proiecte de tuning extrem de interesante. Spre exemplu, specialistii in tuning de la Mansory ne propun un proiect extrem de interesant care il are in prim plan pe Rolls-Royce Cullinan, un SUV care deja nu mai are nevoie de nicio prezentare. Asa cum stiti deja, Cullinan a devenit anul trecut primul SUV din gama celor de la Rolls-Royce.

De asemenea, Cullinan a devenit tot atunci si cel mai scump model de tip SUV din lume. La ora actuala, Rolls-Royce Cullinan poate fi cumparat si din tara noastra, avand un pret de pornire de aproximativ 315.000 de euro.

Ei bine, stiti cum e, tunerii nu sunt niciodata multumiti de varianta pe care o ofera producatorii auto, oricat de bine ar arata si oricat de puternica ar fi. Acesta este si cazul nostru, cei de la Mansory fiind de parere ca pot aduce o serie importanta de imbunatatiri pentru SUV-ul Cullinan.

Asadar, avem incluse in acest pachet mai multe modificari de ordin estetic si de ordin tehnic, care fac din Cullinan un model si mai atractiv si, bineinteles, mai puternic. Totodata, Cullinan devine si mult mai scump, cei de la Mansory cerand nu mai putin de 785.000 de euro pentru acest pachet de tuning!

DIn punct de vedere tehnic, cei de la Mansory au adoptat o serie de modificari pentru unitatea V12 pe benzina de 6.75 litri cu care este echipat Cullinan. In aceste conditii, puterea motorului creste de la 571 de cai putere pana la 610 cai. De asemenea, cuplul maxim a crescut de la 850 Nm la 950 Nm. Dupa aceste modificari, viteza maxima pe care o poate prinde Cullinan este de 280 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in mai putin de 5 secunde.

Daca ne uitam la infatisarea bolidului, vom observa mai multe schimbari estetice in partea frontala. Putem vedea aici prize de aer de dimensiuni ceva mai generoase si un nou design pentru spoilerul frontal. Totusi, blocurile optice si grila frontala au ramas la fel cum le stiam! De asemenea, bara de protectie spate vine acum cu patru iesiri pentru sistemul de evacuare, in timp ce spoilerul spate este ceva mai vizibil!

Editia speciala dezvoltata de cei de la Mansory se numeste Rolls-Royce Cullinan Billionaire, si asta pentru ca brandul german de fashion Billionaire a contribuit la realizarea acestei versiuni. Editia speciala Billionaire va fi produsa intr-o serie extrem de limitata, de doar 13 exemplare.

Videoclipul zilei
AVANTAJE MASINA CU TRACTIUNE SPATE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter