Geneva 2019: Piech Automotive lanseaza conceptul electric Mark Zero

Piech Automotive Mark Zero Concept

Piech Automotive a prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2019, noul concept electric Mark Zero. Probabil ca acum va intrebati cine sunt cei de la Piech Automotive, nu-i asa?! Ei bine, vorbim despre un start-up infiintat de Anton Piech, fiul lui Ferdinand Piech, nimeni altul decat fostul presedinte al Grupului Volkswagen.

Din ceea ce am putut observa, noul concept electric propus de acestia promite destul de multe! In aceste conditii, haideti sa descoperim impreuna care sunt surprizele pe care ni le aduc cei de la Piech Automotive la acest eveniment!

Stim in primul rand ca vorbim despre un concept electric care are o lungime de 4.32 metri, in timp ce inaltimea lui ajunge la 1.25 metri. De asemenea, ampatamentul are o valoare anuntata de 2.62 metri.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, conceptul electric propus de cei de la Piech Automotive nu arata deloc rau, ba chiar din contra am putea spune. Putem vedea in fata ochilor un model sportiv, cu linii bine conturate, care ar putea sa atraga foarte simplu privirile celor din jur! Asadar, nimic de reprosat celor de la Piech Automotive la acest capitol.

Mark Zero dispune pe puntea din fata de un motor electric asincron, capabil sa genereze 150 kW, echivalentul a 204 cai putere. De asemenea, pe puntea spate regasim alte doua unitati electrice sincron de catre 150 kW fiecare.

Din pacate, cei de la Piech Automotive au ales sa nu ne spuna inca care este puterea totala de care poate beneficia conceptul Mark Zero. Totusi, stim deja ca testele au aratat ca Mark Zero poate prinde o viteza maxima de 250 km/h. De asemenea, aceleasi teste au mai demonstrat si ca acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in numai 3.2 secunde, ceea ce nu este deloc rau!

Conceptul este echipat cu un set de baterii cu celule speciale, despre care cei de la Piech Automotive nu au dorit inca sa dea informatii. Totusi, intelegem faptul ca autonomia de care va beneficia Mark Zero va fi de aproximativ 500 de kilometri. Cel mai interesant este ca cei de la Piech Automotive sustin ca bateriile pot fi incarcate de la 0 la 80% in mai putin de 5 minute in cazul in care se foloseste o priza rapida.

Deocamdata acestea sunt toate informatiile pe care le stim despre conceptul Mark Zero! Ramane sa aflam in viitor daca cei de la Piech Automotive decid sa transforme conceptul intr-un viitor model de serie!

Videoclipul zilei
AVANTAJE MASINA CU TRACTIUNE SPATE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter