Mitsubishi Engelberg Tourer PHEV: autonomie de peste 700 de km!

Mitsubishi Engelberg Tourer PHEV

Mitsubishi s-a prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019 cu un SUV plug-in hybrid pentru aventurieri. Este vorba despre conceptul Mitsubishi Engelberg Tourer, "noua generatie de modele SUV crossover", pe care ne intalnim cu urmatoarele imbunatatiri la sistemul PHEV cu care este dotata si versiunea electrica Outlander.

Producatorul japonez a numit acest concept dupa faimoasa statiune de ski din centrul Elvetiei si l-a echipat cu un pachet de baterii de mare capacitate. De aceea, conform celor mai recente teste, autonomia complet electrica a modelului depaseste 70 de km, considerabil mai mult decat cei 45 de km ai versiunii electrice Outlander.

Cu o autonomie totala de peste 700 de km si tractiune integrala, acest model Mitsubishi poate fi alegerea perfecta pentru iesirile din oras, chiar in zone in care nu exista infrastructura de incarcare.

Din fericire, nu este singura imbunatatire, conceptul Engelberg Tourer beneficiind si de trei randuri de scaune, si fiind, gratie podelei foarte bine nivelate, si destul de spatios. Ce ni s-a parut destul de interesant, de asemenea, este cutia de depozitare de pe acoperis, si aceasta echipata cu faruri LED de ceata.

"Modelul Mitsubishi Engelberg Tourer a fost creat pentru a fi un SUV crossover elegant si multifunctional, cu o caroserie stilata, care emana putere si binecunoscuta eficienta Mitsubishi", spune producatorul nipon.

"Imbunatatindu-i calitatile de SUV pregatit pentru un stil de viata mai activ, noul Engelberg Tourer este echipat cu lumini LED de ceata amplasate pe cutia de depozitare de pe acoperis, dar si cu noi placi de protectie sub bara frontala si cea din spate. In plus, spatiul din cabina este unul generos pentru toti pasagerii de pe cele trei randuri de scaune, cu accent pe calitate, confort, functionalitate si atentia la detalii", continua prezentarea oficiala a masinii.

Sa recapitulam. Iata doar cateva dintre cele mai importante specificatii ale noului concept Mitsubishi Engelberg Tourer:

- o autonomie electrica de 70 de km;
- o autonomie totala de peste 700 de km;
- un propulsor de 2,4 litri, special gandit pentru sistemul hibrid;
- noul sistem Dendo Drive House (DDH) - un adevarat eco-sistem energetic.

Mai mult, modelul va fi dotat cu un sistem de transfer al energiei bi-directional, gratie noii admisii CHAdeMO.

Revenind la sistemul DDH, acesta combina vehiculele plug-in cu incarcatoarele bi-directionale, sistemele solare home-use si alte sisteme de depozitare alternative. In felul acesta, eficienta este la alt nivel, ba chiar masina poate indeplini rolul unei surse de energie alternativa.

Ramanem la acest sistem si trebuie sa va mentionam ca vanzarile vor incepe, in Japonia si Europa, chiar in 2019.

Videoclipul zilei
Sursa: Mitsubishi

Newsletter