Geneva 2019: Noul Mercedes-Benz EQV a fost lansat in versiune de pre-serie

2019 Mercedes-Benz EQV

Abia a trecut o luna de la prezentarea oficiala a noului Clasa V, iar cei de la Mercedes-Benz au prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2019 si versiunea electrica de pre-serie a acestuia. Din ceea ce se stie la acest moment, monovolumul va fi disponibil pe piata intr-o versiune electrica in toamna acestui an.

Ceea ce inseamna ca o vom putea vedea mai mult decat sigur in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Haideti sa descoperim impreuna in randurile urmatoare mai multe surprize despre aceasta versiune electrica de pre-serie a monovolumului Clasa V.

Din punct de vedere al infatisarii exterioare, putem observa ca cei de la Mercedes-Benz au preferat sa nu faca modificari prea multe, pastrand in linii mari designul noului Clasa V. Bineinteles, au fost adaugate cateva elemente specifice modelelor electrice, printre care putem remarca grila cu insertii cromatice si banda luminata LED.

Aceleasi insertii cromate le gasim si la nivelul barii de protectie frontala. De asemenea, farurile LED vin acum cu o tenta ceva mai sportiva. Modelele electrice sunt echipate cu un set de jante din aliaj, cu dimensiuni de 19 inci.

La nivelul habitaclului, noile modele electrice ofera configuratia standard de sase locuri, insa pot exista si alte configuratii pentru sapte sau opt locuri sau dedicate transportului echipamentelor sportive de dimensiuni mari. Putem remarca ca soferul va beneficia acum si de sistemul de infotainment MBUX. Spatiul este destul de generos, iar echiparile sunt de ultima generatie!

Din punct de vedere tehnic, versiunea de pre-serie a lui EQV este echipata cu un sistem de motorizare electric, cu un motor amplasat pe axul frontal. Aceasta unitate este capabila sa dezvolte 150 kW, adica echivalentul a 204 cai putere. Pana la acest moment nu stim nimic despre valoarea cuplului maxim al acestui propulsor. Totusi, cei de la Mercedes au transmis ca viteza maxima va fi de 160 km/h.

Modelele electrice vor fi echipate si cu o baterie Li-Ion, cu o capacitate de 100 kWh, care ofera o autonomie de pana la 400 de kilometri, masurata conform noilor standarde WLTP. Bateria poate fi incarcata atat de la statiile de incarcare rapida, cat si prin intermediul unui wallbox Mercedes-Benz disponibil chiar si ca solutie casnica. Acumulatorul nu are nevoie decat de 15 minute pentru a se incarca suficient pentru ca masina sa poata parcurge o distanta de 100 de kilometri.

Videoclipul zilei
CONDUS SPORTIV - DE CE NU ESTE BUN PENTRU MASINA TA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter