Geneva 2019: Noul Mercedes-AMG GT R Roadster si-a facut debutul

2019 Mercedes-AMG GT R Roadster

Unul dintre cele mai asteptate modele de la Salonul Auto de la Geneva 2019 a fost, fara doar si poate, noul Mercedes-AMG GT R Roadster. Bolidul prezentat acum vine dupa ce in urma cu cateva luni, la finele anului trecut, cei de la Mercedes AMG au publicat primele fotografii si detalii cu AMG GT facelift. Asa cum stiti deja, acele modele au venit cu cateva modificari de ordin estetic, cu imbunatatiri la interior si cu o serie importanta de tehnologii noi. Modelele AMG GT facelift sunt disponibile acum si in tara noastra, pretul de pornire fiind de peste 120.000 de euro.

In orice caz, astazi trebuie sa vorbim despre noul AMG GT R Roadster, cea mai versiune puternica din gama Roadster. Bolidul este echipat din punct de vedere tehnic cu o unitate de motorizare V8 bi-turbo, cu capacitate de 4.0 litri, capabila sa dezvolte nu mai putin de 585 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. Transmisia se face prin intermediul unei cutii automate AMG Speedshift cu sapte rapoarte.

Bineinteles, in aceste conditii, vorbim despre niste cifre de performanta care impresioneaza. Cei care vor avea sansa de a conduce un astfel de model vor putea prinde la volanul lui AMG GT R Roadster o viteza maxima de 317 km/h. De asemenea, acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate face in doar 3.6 secunde. Destul de interesant, nu-i asa?!

Noul AMG GT R Roadster se poate lauda si cu un plus de dinamica, datorat sistemului de directie integrala cu care este echipat. Asta inseamna ca pana la viteze de 100 km/h, rotile de pe puntea spate vireaza in directia opusa puntii fata, unghiul maxim fiind de 1.5 grade. Bineinteles, la viteze mai mari de 100 km/h, rotile de pe puntea spate vor vira si ele in aceeasi directie cu cele de pe puntea fata.

Din punct de vedere al infatisarii, noile modele Mercedes AMG GT R Roadster impresioneaza fara doar si poate, reusind sa fure privirile tuturor celor prezenti la editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Vorbim despre un model sportiv, care transmite prin toti porii ca este capabil sa impresioneze pe sosea.

La nivelul habitaclului se va regasi un instrumentar digital de bord, cu dimensiuni de 12.3 inci. De asemenea, tot aici va putea fi observata si o consola centrala cu un ecran cu o diagonala de 10.25 inci. Bolidul AMG GT R Roadster este echipat, bineinteles, si cu un volan sport care integreaza doua zone sensibile la atingere, gandite asa pentru a controla informatiile si detaliile afisate pe cele doua ecrane.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter