Geneva 2019: Lamborghini prezinta noul Aventador SVJ Roadster

2019 Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Salonul Auto de la Geneva 2019 a debutat in forta, unul dintre cele mai cautate standuri de la eveniment fiind, evident, cel al producatorului Lamborghini. Si asta dintr-un motiv extrem de simplu, si anume noul Aventador SVJ Roadster.

Asa cum va aduceti aminte, in a doua parte a anului trecut, cei de la Lamborghini publicasera imaginile cu Aventador SVJ, un model care are o productie limitata de doar 963 de unitati. Acum vorbim insa despre o alta editie speciala, si anume SVJ Roadster! Haideti sa descoperim impreuna noutatile pe care le-au pregatit cei de la Lamborghini!

Incepem prezentarea lui Aventador SVJ Roadster prin a va spune ca are o masa totala de 1.575 de kilograme, cu 50 de kilograme mai mult fata de versiunea coupe din care se trage. Conform informatiilor date de oficialii producatorului, plafonul realizat din fibra de carbon poate fi detasat complet de restul structurii si depozitat sub capota frontala.

De asemenea, aflam ca plafonul este construit din doua elemente, fiecare dintre ele avand mai putin de 6 kilograme. La nivel exterior, Aventador SVJ Roadster arata, bineinteles, impecabil din toate punctele de vedere, reusind in aceste ore sa intoarca multe capete la Salonul Auto de la Geneva!

Din punct de vedere tehnic, noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster este echipat sub capota cu o unitate de motorizare V12, cu capacitate de 6.5 litri, capabila sa ofere nu mai putin de 770 de cai putere si un cuplu maxim de 720 Nm. Transmisia este realizata prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sapte rapoarte. Supercarul va beneficia si de un sistem care propune patru moduri de rulare - Strada, Sport, Corsa si Ego.

Bineinteles, in aceste conditii, vorbim si despre niste cifre de performanta extrem de bune! In primul rand, avem o viteza maxima care poate ajunge pana la nu mai putin de 350 km/h, ceea ce este cu adevarat impresionant! Acceleratia de la 0 la 100 km/h se poate realiza in numai 2.9 secunde, in timp ce viteza de 200 km/h poate fi atinsa dupa 8.8 secunde de la start. Asadar, avem niste cifre care ar putea multumi pe oricine, fara doar si poate!

Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster este un model care va avea o productie limitata la doar 800 de unitati. Pana la ora actuala, cei de la Lamborghini nu au comunicat care va fi pretul pentru un astfel de model SVJ Roadster!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter