Lagonda: un concept All Terrain chiar inainte de Salonul Auto de la Geneva 2019

Lagonda All-Terrain Concept

Aston Martin anunta ca, luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva 2019, va prezenta in premiera un nou concept Lagonda All-Terrain.

Poate ca numele Lagonda este familiar doar pentru cei care isi amintesc modelul sedan patratos in patru usi construit la finalul anilor '70 - inceputul anilor '80, dar trebuie sa va amintim ca marca a fost lasata deoparte pentru aproape 30 de ani.

Cu toate acestea, proprietarul acesteia, Aston Martin, a decis sa readuca Lagonda pe piata anul trecut, la Geneva, prezentand marca drept una de lux si de sine statatoare. In acest moment, producatorul britanic pregateste un nou concept, mai exact prima masina de serie Lagonda.

Pana acum, n-am aflat foarte multe despre model, dar oficialii de la Lagonda sustin ca noua masina va beneficia elementele importante intalnite pe conceptul Vision prezentat anul trecut. Firma promite un design extrem de "zvelt" si un "stil extraordinar", dar si, gratie propulsiei electrice, o nemaipomenita "eficienta a spatiului".

O imagine recenta sugereaza ca partea frontala a masinii este definita de farurile inguste si de grila destul de adanca, in timp ce acoperisul este unul foarte jos, iar capota foarte bine modelata. In acelasi timp, producatorul ofera si camere video de genul celor aflate pe Audi E-tron, care vor inlocui oglinzile laterale standard.

Andy Palmer, presedintele Aston Martin Lagonda si presedintele consiliului de administratie al marcii britanice, a declarat ca, desi exista producatori care nu vor participa la Geneva Motor Show sau alte saloane auto, Lagonda nu va lipsi de la astfel de evenimente.

"Modul in care sunt prezentate noile modele s-a schimbat complet in ultimii ani, dar nu putem nega sentimentul pe care il creeaza prezenta la un salon auto", a declarat acesta.

"In plus", a continuat oficialul britanic, "din punct de vedere istoric, Geneva a fost mereu buna cu noi, energia de care s-a bucurat, anul trecut, conceptul Lagonda Vision fiind cu adevarat uimitoare, asa ca e fantastic sa revenim pe scena unui asemenea succes cu o alta premiera mondiala".

"Conceptul Lagonda All-Terrain ofera indicii explicite despre cum va fi prima masina de serie a marcii, ba chiar demonstreaza ca propulsia fara emisii a lui Lagonda permite crearea unor masini spectaculoase, care pot redefini acest sector din piata. Ne asteptam ca stand-ul noii versiuni sa fie mereu ocupat pe timpul salonului si de-abia asteptam sa vedem reactia fanilor", a concluzionat Andy Palmer.

Pe langa acest nou concept, la standul marcii britanice ne vom mai intalni si cu cateva dintre cele mai noi modele Aston Martin, printre care Vantage, DB11 AMR sau DBS Superleggera, doua dintre ele beneficiind de experienta specialistilor din serviciul de personalizare al marcii, Q.

Noul Vantage va beneficia de o schema de culoare inspirata din sporturile cu motor, cu nuante portocalii si accente din fibra de carbon, in timp ce DBS va "explora teme gotice ceva mai intunecate", cu o cabina finisata in negru si jante de culoare bronz.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Aston Martin

Newsletter