Geneva 2019: Italdesign lanseaza conceptul DaVinci

Geneva 2019: Italdesign lanseaza conceptul DaVinci

Dupa ce a fost achizitionata de germanii de la Audi, casa de design Italdesign a ajuns sub patronajul Grupului Volkswagen, ceea ce pare a fi de bun augur pentru cei de acolo. Si asta pentru ca Italdesign impresioneaza acum prin lansarea unui nou concept, si anume DaVinci.

Asa cum ii spune si numele, conceptul a fost pus pe picioare in memoria lui Leonardo Da Vinci. DaVinci este conceptul unui model GT 100% electric, care a fost prezentat saptamana trecuta in cadrul editiei din acest an a Salonului Auto de la Geneva. Ei bine, haideti sa aflam impreuna mai multe detalii cu privire la acest concept!

Conform declaratiilor facute de oficialii casei de design Italdesign, prototipul nu mai are nevoie decat de cateva mici modificari pentru a putea intra in cele din urma in productie. In aceste conditii, cei de la Italdesign se afla la ora actuala in procesul de identificare a unor potentiali producatori interesati de versiunea de serie a lui DaVinci. Conceptul a fost prezentat in urma cu cateva zile in cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Italdesign contribuind in ultimele saptamani la popularizarea modelului printr-o campanie de teasing bine gandite.

Primele detalii care au fost facute publice in legatura cu noul concept DaVinci ne arata ca prototipul are o dimensiuni de 4.981 de mm in lungime, respecitv 2.214 mm in latime. De asemenea, se pare ca ampatamentul este de 2.900 de mm.

Daca este sa ne luam dupa declaratiile facute in saptamanile anterioare de cei de la Italdesign, conceptul nu mai are nevoie de cateva mici modificari pentru a intra in productie. Insa, pana la acel moment, cei de la Italdesign au de trecut peste un pas extrem de important! Si anume cautarea unor producatori auto care sa isi asume construirea unei versiuni de serie pentru DaVinci.

Chiar daca vorbim acum despre un model electric, cei de la Italdesign sunt de parere ca DaVinci poate fi modificat extrem de usor. Mai exact, acest concept se poate transforma usor intr-un sedan echipat cu o unitate de motorizare V8, cu capacitate de 4.0 litri. De asemenea, se pare ca bolidul va beneficia si de o cutie de tractiune integrala.

In aceste conditii, ramane de vazut daca pe piata va exista macar un producator auto care sa se declare incantat de lansarea in versiune de serie a lui DaVinci Concept. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla toate detaliile din lumea auto in timp real!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter