Geneva 2019: Hispano-Suiza incearca sa se reinventeze prin Carmen, un model electric cu peste 1.000 cp

Hispano Suiza Carmen

Hispano-Suiza este un nume care in ziua de astazi poate ca nu mai spune prea multe, insa odinioare reprezenta cu adevarat ceva. Vorbim despre un producator care a intrat pe piata auto inca de la inceputul secolului trecut!

Din pacate, lumea auto s-a dezvoltat extrem de rapid in ultimii zeci de ani, unii constructori nereusind sa tina pasul. Acesta este si cazul celor de la Hispano-Suiza, un producator despre care astazi nu se mai pot spune prea multe. Desi au existat mai multe tentative de revitalizare a producatorului, niciuna nu a avut succes.

Tocmai din acest motiv, in secolul XXI nici macar nu au mai existat tentative de acest gen, pasionatii auto dand uitarii marca veche de aproape un secol. Ei bine, se pare ca Salonul Auto de la Geneva 2019 ne readuce in peisaj marca Hispano-Suiza.

Pasionatii auto prezenti in aceasta perioada in Elvetia pot admira pe viu noul model Hispano-Suiza Carmen. Pana la acest moment este stiut faptul ca acest Carmen a fost proiectata, dezvoltata si fabricata in Barcelona. De asemenea, mai stim ca noul model este inspirat din modelul Hispano-Suiza Xenia Dubonnet, model lansat tocmai in anul 1938!

Noul model Hispano-Suiza Carmen este un supercar complet electric, fiind echipat sub capota cu doua unitati de motorizare electrice, capabile sa ofere impreuna o herghelie intreaga de nu mai putin de 1.005 cai putere. Masina are doar doua locuri si promite o autonomie de aproximativ 400 de kilometri. Mai trebuie adaugat si ca acest Carmen beneficiaza doar de aportului unui sistem de tractiune spate. Masa totala a bolidului nu este mare deloc, de doar 1.690 de kilograme, acest lucru fiind posibil datorita utilizarii din belsug a fibrei de carbon.

Asa cum probabil banuiti deja, cifrele de performanta nu sunt deloc rele, avand in vedere motorizarea tehnica de care beneficiaza noul Carmen! Vorbim in primul rand despre o viteza maxima care a fost limitata la 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata in mai putin de 3 secunde.

Proiectul Hispano-Suiza Carmen este unul cu adevarat special, modelul urmand sa fie construit intr-o serie limitata de doar 19 exemplare. Ramane de vazut daca acest nou model va reusi sa revitalizeze marca Hispano-Suiza, dupa ce toate celelalte incercari din anii trecuti nu au avut parte de succesul dorit.

Videoclipul zilei

Newsletter