Citroen aduce la Geneva Ami One - un concept urban 100% electric

Citroen aduce la Geneva Ami One - un concept urban 100% electric

Citroen a prezentat primele fotografii cu Ami One, un concept urban 100% electric care ar urma sa ajunga in luna martie la Salonul Auto de la Geneva 2019. Asa cum transmite si producatorul, mobilitatea urbana este o provocare in ziua de astazi pentru intreaga lume auto. Soferii si pasagerii isi petrec din ce in ce mai mult timp in masina si in trafic. In acest context, nevoile lor trebuie ascultate si indeplinite. Sa lasam asta la o parte totusi si sa vorbim despre conceptul despre care aminteam mai devreme!

Ami One este un prototip 100% electric, cu doua locuri, care va putea fi folosit fara un permis de conducere de cei care au peste 16 ani. De asemenea, producatorul francez mai transmite ca Ami One Concept va oferi posibilitatea de “car sharing, inchiriere sau cumparare”. In aceste conditii, prin intermediul unei aplicatii de telefon, Ami One poate fi folost pentru o calatorie de cel putin 5 minute. Asa cum spuneam, conceptul isi propune sa satisfaca cat mai bine nevoia de mobilitate a oamenilor.

Cei de la Citroen propun acest concept ca o alternativa la calatoria cu transportul in comun. Ami One este un concept cu dimeniuni reduse, de doar 2.5 metri lungime si 1.5 metri inaltime. In aceste conditii, masina s-ar putea deplasa fara probleme in trafic.

Chiar si greutatea acestui model ar fi una extrem de mica, de doar 425 de kilograme.
Bineinteles, atat timp cat vorbim despre un astfel de model, nu putem sa ne gandim la niste cifre de performanta prea bune. Totusi, vorbim despre o masina care ar putea fi condusa chiar si de copii de peste 16 ani, care nu au un carnet de conducere. Viteza maxima pe care o vei putea prinde la volanul acestui model este de 45 km/h. De asemenea, autonomia este de pana la 100 de kilometri. Pentru a putea incarca complet bateriile este nevoie de doua ore.

Citroen pune la dispozitie o platforma digitala ce permite consumatorilor sa selecteze niste servicii precum solicitarea unui test drive, configurare service, rezervare si livrare. De asemenea, cei ce isi vor dori sa utilizeze pentru o perioada mai lunga masina, vor putea apela la o oferta de inchiriere pe 5 luni sau la un leasing pe 5 ani.

Vom reveni cu mai multe detalii despre Ami One Concept la mijlocul lunii martie, atunci cand acesta va fi expus in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter