Un debut mult-asteptat: Bentley Bentayga Speed devine cel mai rapid SUV din lume!

2019 Bentley Bentayga Speed

Incepem cu un sfat primit din partea specialistilor: nu cumparati niciodata o masina superluxoasa imediat ce a fost lansata, va fi urmata, aproape intotdeauna, de o versiune si mai buna! O dovada in acest sens este chiar modelul din acest articol, Bentley Bentayga Speed, o varianta mai "hot" a primului SUV al producatorului britanic.

Deloc surprinzator, acest nou Bentayga este propulsat de un motor bi-turbo in 12 cilindri de 6,0 litri, motor care echipeaza deja versiunile de top. In varianta Speed, insa, acesta este mai puternic, ajungand la 626 de cai, mai multi decat cei 600 ai versiunii standard.

Da, am spus 635 de cai si nu 650 asa cum se zvonea pe piata, poate nu la fel de impresionant ca cei 650 de cai produsi de motorul V8 de pe Lamborghini Urus, un fel de ruda apropiata a lui Bentayga, dar suntem siguri ca exista un motiv rational ascuns in spatele acestei decizii.

Cuplul-forta ramane acelasi, 900 de Newtoni-metru, si, in ciuda acestor castiguri care par modeste, noul Bentayga Speed accelereaza pana la 100 de km/h cu doua zecimi de secunda mai rapid decat varianta standard, adica in 3,9 secunde. Viteza maxima este, e adevarat, ceva mai buna si urca pana la 306 km/h, cu aproape 5 km/h mai mult decat versiunea de baza. De aceea, conform celor de la Bentley, modelul este cel mai rapid SUV de serie din lume.

Bentley nu a anuntat, deocamdata, nici un pret pentru Bentayga Speed, dar ne asteptam la unul peste modelul standard echipat cu motor W12, care pleaca de la 230.000 de euro. Nu e vorba, pana la urma, de o masina ieftina, dar suntem siguri ca Bentley nu va avea probleme sa vanda acest model.

Noul Bentley Bentayga Speed va debuta oficial in doar cateva saptamani, la Geneva Motor Show 2019. Vom fi si noi acolo, asa ca ar fi bine sa ne cititi in continuare, vom incerca sa relatam aproape totul despre cel mai nou membru din familia Bentley.

Design Exterior

Printre cele mai importante modificari se numara sistemul de esapament mai zgomotos, schimbarile facute de producator la modulul Sport Bentayga (orientate, binenteles, spre performanta!), sistemul de transmisie automata in opt trepte, dar si "puturosul" sistem Dynamic Ride pe 48 de volti. In plus, pentru un control cat mai bun al caroseriei si o mai buna agilitate, suspensiile masinii sunt ceva mai ferme.

Printre schimbarile estetice se numara noile jante de 22 de inch, cu un design cu 10 spite, in spatele carora se ascund franele din ceramica si carbon, farurile si stopurile "afumate" sau noile finisaje ale grilei frontale.

Design Interior

In cabina, finisajele beneficiaza de piele Alcantara, de altfel o parte a combinatiei de culori specifice modelului. Sa nu uitam nici de frumoasa sigla "Speed", amplasata pe bord, pe partea pasagerului. Poate ca nu vorbim despre modificari senzationale, dar sa ne amintim ca Bentayga Speed urmeaza aceeasi formula folosita pe toate modelele de top gandite de specialistii din Crewe.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter