Bentayga Plug-in Hybrid: prima masina cu motor neconventional de la Bentley vine la Geneva 2018!

2019 Bentley Bentayga Plug-in Hybrid

Bentley isi croieste drum spre Salonul Auto de la Geneva 2018 cu noul sau model: Bentley Bentayga Plug-in Hybrid. Chiar daca nu ne asteptam ca Bentley sa faca o schimbare de acest gen, prevad ca la urmatorul Salon Auto de la Geneva se vor prezenta cu o masina full electrica, asta daca nu cumva o vor face intre timp.

Bentayga Plug-in Hybrid poarta un motor pe care il imprumuta de la Porsche Panamera E-Hybrid, asta insemnand un V6 pe benzina cu capacitate de 2.9 litri si un motor electric. Daca dam de-o parte caracteristica de plug-in hybrid a lui Bentley si-l lasam sa ruleze in modul full electric dupa o incarcare completa, vom ajunge la concluzia ca autonomia acestuia este de 50 de kilometri.

Puterea maxima estimata a noului model de la Bentley ajunge la 450 de cai putere. Dar asta este doar o informatie zvon bazata pe constructiile anterioare.

Daca vorbim despre aspect, Bentley Bentayga Plug-in Hybrid nu se difererentiaza cu foarte multe lucruri fata de celelalte modele conventionale, astfel ca singurele detalii prin care constructorul alege sa puna o bariera intre unitatea plug-in hybrid de la Geneva 2018 si modelele sale anterioare, cu propulsie clasica, sunt siglele confectionate din cupru pe care le pozitioneaza pe hayon si pe usile din partea fata, iar in interior pe volan si praguri.

Poate ca pentru o parte din audienta nu pare nimic semnificativ in aparitia acestui model, insa trebuie sa notati ca este prima unitate Bentley care se incadreaza in categoria automobilelor plug-in hybrid. Pe viitor, fiecare model din gama va purta un astfel de propulsor, iar imediat ce bate gongul anului 2020… povestea se schimba, iar Bentley incepe sa foloseasca tehnologia avansata pentru a da nastere unui automobil complet electric: Bentley GT full electric.

Hybridul celor de la Bentley ofera trei moduri de condus: EV Drive - adica in totalitate electric, desigur, tinandu-se cont de autonomia bateriei pe care o utilizeaza, Hybrid Mode - combinatia clasica dintre bateria electrica si propulsorul pe benzina, dar si Hold Mode - modul de condus care ajuta ca bateria sa ramana incarcata cat mai mult timp cu putinta, prin salvarea energiei electrice ori de cate ori se poate.

Bentley Bentayga Plug-in Hybrid este modelul asteptat de cei care isi doreau sa renunte la propulsoarele conventionale si sa treaca la ceva mai… sanatos. Anuntat inainte de startul oficial de la Geneva, Bentley mai ofera o informatie care s-ar putea sa ii aduca un plus de valoare: statia de incarcare are un design gandit de Philippe Starck, poate sa fie comandata de clientii modelului mai sus mentionat si este considerata o opera de arta care poate sa fie pusa la treaba si sa-si ajute clientii.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Bentley

Newsletter