Salon Auto Geneva 2019: Audi lanseaza la Geneva conceptul Q4 E-tron

Salon Auto Geneva 2019: Audi lanseaza la Geneva conceptul Q4 E-tron

Editia din acest an a Salonului Auto de la Geneva si-a deschis in cele din urma portile, unul dintre cele mai vizitate standuri fiind cel al germanilor de la Audi. Constructorul german a lansat astazi Q4 E-tron Concept, prototip care prefigureaza versiunea de serie a unui model electric de tip SUV, care urmeaza sa ajunga pe piata la finele anului urmator.

Asa cum era de asteptat, nu putini au fost cei care s-au aratat interesati de acest concept al celor de la Audi, curiozitatea fata de surprizele pregatite de cei de la Audi fiind mare pentru noi toti! Haideti sa descoperim impreuna acest nou concept lansat de cei de la Audi!

In primul rand, trebuie sa spunem ca Audi Q4 E-tron Concept este echipat din punct de vedere tehnic cu doua unitati de motorizare electrice, care dau impreuna o putere totala de 225 kW, echivalentul a 305 cai putere.

De asemenea, conform noilor standarde WLTP, conceptul promite o autonomie in modul electric de peste 450 de kilometri, ceea ce nu este deloc rau! Unitatea de motorizare amplasata pe puntea fata poate genera o putere de 75 kW si un cuplu maxim de 150 Nm, in timp ce motorul pozitionat in partea din spate dezvolta nu mai putin de 150 kW si un cuplu maxim de 310 Nm.

Din punct de vedere al dimensiunilor, stim ca noul Audi Q4 E-tron Concept vine cu o lungime de 4.59 m, cu o latime de 1.9 m si cu o inaltime de 1.61 m. Daca este sa ne luam dupa prezentarea facuta de cei din conducerea producatorului german, conceptul Q4 E-tron este un SUV compact care poate fi condus cu usurinta si in oras.

Asa cum spuneam si mai devreme, conceptul prezentat acum prefigureaza o versiune de serie a unui model electric de tip SUV, care va fi prezentata in ultima parte a anului urmator. Noul SUV electric va avea la baza platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Tot din punct de vedere tehnic, trebuie sa va mai spunem ca Audi Q4 E-tron Concept beneficiaza de aportul unui sistem de tractiune integrala quattro. Lucrurile nu stau deloc rau nici din punct de vedere al cifrelor de performanta reusite. Spre exemplu, avem o viteza maxima care a fost limitata electronic la aproximativ 180 km/h. De asemenea, acceleratia de la 0 la 100 km/h poate fi realizata intr-un timp de 6.3 secunde.

VIDEOCLIPUL ZILEI