Conceptul Renault EZ-GO: un vehicul-robot electric si autonom

Articol scris de Marian P. , in data de 12 Martie 2018

Renault ne ofera o imagine despre ceea ce inseamna viitorul transportului personal si ideea de a imparti mobilitatea cu conceptul EZ-GO, prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018, un vehicul-robot electric si autonom.

Asa cum explica producatorul francez, nu e vorba doar despre o masina ci si despre un serviciu "care permite oamenilor transportul, indiferent ca e vorba despre o locatie fixa sau mobila".

EZ-GO, un succesor ideologic al conceptului Symbioz, este doar primul dintr-o serie de noi idei ale marcii franceze despre serviciile de mobilitate, care vor fi prezentate in acest an. Vehiculul poate fi operat si de companii publice sau private, lucru ce va fi posibil prin intermediul unei aplicatii mobile sau prin stabilirea unor statii de ambarcare.

Nu putem spune ca este frumos, insa trebuie sa mentionam ca designul sau urmareste in intregime ideea de functionalitate. De exemplu, zonele acoperite de geamuri au fost gandite sa mareasca la maximum aria de acoperire a senzorilor si a sistemului radar care ofera ideea de autonomie, in timp ce acoperisul panoramic din sticla ofera lumina naturala in cabina.

Conceptul este echipat cu tehnologii autonome de Nivel 4, ceea ce inseamna ca poate pastra distanta fata de masina precedenta, poate sta la coada, poate schimba banda de deplasare si, de asemenea, poate vira intr-o intersectie.

In acelasi timp, in cazul unui accident, masina se poate deplasa, fie singura fie prin intermediul conexiunii la centru de monitorizare, intr-o zona de siguranta.

"Am refacut Renault EZ-GO in ideea de a-l transforma intr-un adevarat simbol pentru traficul in oras", a declarat Laurens van den Acker, vicepresedintele Departamentului de Design Renault.

"Acest concept electric autonom exploreaza impactul pozitiv potential al ideii de a imparti mobilitatea. Implementat in mediul urban, acesta ofera o "vedere" de 360 de grade asupra orasului si a mediului comun al oamenilor, astfel incat cei aflati la bord sa se poata relaxa si bucura de drum", a mai spus oficialul Renault.

Noi am ramas, din prezentare, cu o idee care nu ne iese din minte: faptul ca cei de la Renault sustin ca acest concept nu poate depasi, pentru a garanta siguranta celor de la bord, 50 de km/h.

Sursa: Renault

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Din pacate, vestea este una cat se poate de reala: Ford se alatura celor de la Volvo si nu va participa la editia de anul viitor a Salonului Auto de...
de - 5 Iulie 2018
"Musso" inseamna "rinocer" in limba coreeana si ne putem da seama de ce producatorul a ales acest nume: masina pare dura, musculoasa si are calitati off-road impresionante, lucuri la care...
de - 14 Martie 2018
Tesla a fost un subiect destul de controversat inca de la finalul anului 2017. 2018 a venit pentru compania lui Elon Musk cu plangeri si cu clienti nemultumiti, cu amenintari...
de - 14 Martie 2018
La Salonul Auto de la Geneva s-au prezentat multe automobile noi, au avut loc lansari si, cel mai important, am avut ocazia sa vedem concepte electrice cu sute de cai...
de - 13 Martie 2018

Cele mai noi anunturi

22500.00 EUR - 14 Decembrie 2018
14999.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4350.00 EUR - 13 Decembrie 2018
4300.00 EUR - 13 Decembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare