2018 Mitsubishi Outlander: mai mare, mai puternic!

2018 Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi a prezentat, pentru prima data, versiunea plug-in hybrid Outlander in 2013 si, in acest moment, se pregateste de lansarea unei variante imbunatatite pentru anul 2018, la doar cateva luni dupa aparitia oficiala a modelului pe piata americana.

Cea mai importanta modificare nu este vizibila cu ochiul liber, fiind nevoie de o privire sub capota, unde motorul Otto pe benzina de 2,0 litri a fost inlocuit un propulsor mai mare, Atkinson, de 2,4 litri.

Desi nu avem cifrele exacte, oficialii Mitsubishi sustin ca masina depaseste un cuplu-forta de 186 de Newtoni-metru, valoare obtinuta, pe versiunea anterioara, doar la 4.500 de rotatii pe minut. In acelasi timp, producatorul promite o eficienta mai ridicata si un nivel de operare mult mai bun, desi suma cailor putere ramane, deocamdata, un mister. Sa ne amintim, insa, ca varianta inca pe piata are 118 cai putere, valoare obtinuta tot la 4.500 rpm.

In plus, noul Outlander 2018 beneficiaza si de o majorare a capacitatii generatorului electric cu 10% si o crestere a puterii motorului pe partea dorsala de aceeasi valoare. Inginerii marcii au modificat si pachetul de baterii, astfel ca au crescut capacitatea acestora la 13,8 kw/h, cu 1,8 mai mult decat pe modelul anterior, astfel ca puterea acestuia a fost majorata tot cu 10%. Prima idee care ne trece prin cap ar fi ca, in acest fel, a crescut si autonomia electrica a masinii, pe actuala versiune aceasta ajungand la 35 de km.

Noul Outlander ramane un SUV competent, asa ca cei de la Mitsubishi au incercat sa-i imbunatateasca abilitatile pe teren accidentat, adaugand si modul de sofat Snow ce va imbunatati tractiunea pe zapada in anotimpul rece. In cazul in care sunteti interesat de un mod mai agresiv de sofat, puteti opta pentru cel Sport, care introduce un concept oarecum nou pentru aceasta masina: un control ceva mai direct.

Dincolo de aceste modificari tehnice si tehnologice, Mitsubishi a intervenit subtil, e adevarat, si la capitolul design, cu noi faruri LED si noi lumini de ceata, amplasate intr-o de forma rectangulara. Si grila frontala a suferit ceva schimbari, asemeni scutului din aceeasi zona, dar si spoilerul dorsal, pe aceasta versiune ceva mai mare. In plus, masina sta pe jante de aliaj de 18 inch, finalizate in doua tonuri de culoare.

Interiorul lui Outlander 2018 a fost, de asemenea, subiectul catorva modificari, printre care scaunele fata imbracate in tapiterie din piele, finisajele sunt cu totul noi, un sistem de schimbare a vitezelor adus la timpul prezent, prize A/C pentru pasagerii din spate si alte cateva noutati.

Daca sunteti interesati sa-l vedeti in "carne si oase", va puteti intalni cu acest SUV partial electric luna viitoare, la editia din 2018 Geneva Motor Show, unde va imparti podiumul cu conceptul e-Evolution, aflat la premiera europeana.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mitsubishi

Newsletter