Mitsubishi aduce noul Eclipse Cross in Europa din toamna

Mitsubishi aduce noul Eclipse Cross in Europa din toamna

Daca in urma cu cateva saptamani va prezentam primele poze cu noul SUV al celor de la Mitsubishi, astazi facem cunostinta oficial cu noul Eclipse Cross. Astfel, constructorul japonez isi extinde gama de modele 4×4 de pe piata auto europeana, adaugand acum noul Eclipse Cross modelelor pe care le stim deja: Outlander, respectiv ASX. Noul model nu va avea o misiune usoara aici pe Batranul Continent, intrand intr-o lupta directa cu modele importante precum Nissan Qashqai sau Volkswagen Tiguan.

In primul rand trebuie sa va spunem ca daca aveti impresia ca ati mai auzit de acest model si nu stiti de unde, explicatia este foarte simpla. Asa cum spuneam si noi atunci cand am vorbim prima data despre acest nou model, reprezentantii producatorului japonez au confirmat faptul ca numele acestuia provine de la cunoscutul coupe sportiv Eclipse Sport, model vandut pana in urma cu cativa ani pe piata auto americana. Un model de succes daca este sa ne gandim la cele patru generatii de care a beneficiat si la numarul de 1.4 milioane de unitati in care a fost dezvoltat.

Sa aruncam acum o privire asupra noilor modele, acolo unde la exterior regasim aceeasi linie generala pe care o recunoastem de la celelalte doua modele din gama. Asadar, nu putem sa nu remarcam grila de dimensiuni generoase, care se lasa flancata de blocurile optice ascutite. Blocurile optice se fac remarcate si la posterior, acolo unde sunt unite printr-un element cu LED dispus pe toata latimea lunetei.

Habitaclul interior se prezinta intr-o maniera eleganta si de bun gust, schema de culori fiind compusa din negru si argintiu. Tot aici putem regasi si un ecran multimedia dispus sub forma unei tablete pozitionata central, respectiv un sistem Head Up Display. Soferul si pasagerii vor beneficia de conexiune la internet si de conectivitate asigurata prin intermediul Apple Car Play, respectiv Android Auto. De asemenea, vor fi disponibile si unele comenzi active prin care pot fi reglate anumite functii.

Din punct de vedere al motorizarii, vom putea opta intre doua variante. Prima dintre ele ne propune o unitate turbo pe benzina cu o capacitate de 1.5 litri, careia i se alatura o transmisie CVT. De asemenea, este disponibil si un propulsor diesel cu injectie directa, cu capacitate de 2.2 litri, care beneficiaza de aportul unei transmisii automate cu opt trepte.

Noul model va putea fi vazut in cadrul Salonului Auto de la Geneva, urmand a ajunge pe strazile din Europa in toamna acestui an. Japonia, America de Nord si Australia vor fi urmatoarele piete pe care Eclipse Cross va ajunge.

VIDEOCLIPUL ZILEI