2018 Mercedes-Benz G63 AMG: cati cai putere are si ce dotari ofera?

2018 Mercedes-Benz G63 AMG: cati cai putere are si ce dotari ofera?

Mercedes-Benz lanseaza modelul ce constituie un adevarat adversar al sportivelor. SUV-ul ce in mod sigur va fi rivalul multor sportive este noul G63 AMG. Acesta are un propulsor V8 bi-turbo ce dezvolta 585 de cai putere. Debutul oficial al noului G63 AMG este planificat pentru luna martie, cu ocazia desfasurarii Salonului Auto de la Geneva, eveniment ce are loc dupa lansarea categoriei Clasa G la Salonul Auto de la Detroit. Importanta pietei SUV-urilor si a Clasei G obliga Mercedes-Benz sa faca alegeri impresionante, materializate prin ultimele modele lansate.

Pentru promovarea noului model, Mercedes-Benz deja lanseaza primele informatii si fotografii cu G63 AMG, SUV-ul reprezentativ al companiei din Stuttgart ce dezvolta o putere de 585 de cai. Asadar, dupa ce a aparut cel mai mare off-road al lumii cu forma colturoasa care l-a consacrat, celebra divizie AMG isi pune amprenta pe noul G63, model ce va aparea in Romania in luna iunie a anului curent.

Noul model G63 AMG este caracterizat prin formele patratoase specifice modelului, prize de aer supradimensionate, o grila frontala restilizata cu lamele verticale, aripi evazate, jante de dimensiuni generoase cu diametrul de 22 de inch, embleme specifice diviziei AMG, un sistem de evacuare activ, frane cu etriere rosii si discuri perforate si tot felul de ornamente AMG (praguri, usi).

Daca pana acum am vorbit doar de exterior, este timpul sa patrundem in celebrul Clasa G si sa constatam aceeasi customizare, doar cu cateva modificari subtile ce nu se prezinta foarte diferit fata de original. Desi aspectul interior este aproximativ la fel ca cel standard, se pot observa niste elemente customizate specific ramurei sportive din fibra de carbon.

La fel ca la exterior, si interiorul se bucura de elemente ale diviziei de performanta AMG. Sub capota, Mercedes-Benz G63 AMG gazduieste unul dintre cele mai bune motoare dezvoltate de producatorul german. Modelul se poate mandri cu uriasul V8 bi-turbo de 4.0 litri ce dezvolta 585 de cai putere la 6.000 de rotatii pe minut si un cuplu de 850 Nm.

Datorita elementelor din carbon si a altor piese confectionate din materiale mai usoare, noul model inregistreaza o greutate cu 174 de kilograme mai mica decat generatia anterioara. Pentru aceasta modificare, performantele noului model impreuna cu kit-ul AMG sunt de-a dreptul colosale. G63 AMG accelereaza de la 0 la 100 de kilometri pe ora in doar 4.5 secunde si printr-o cutie automata AMG SpeedShift cu noua trepte atinge o viteza maxima de 240 de kilometri pe ora.

Unitatea mai are capabilitatea sa dezactiveze patru din cei opt cilindri pentru facilitarea consumului, astfel realizand un consum mediu de 13,2 litri la 100 de kilometri parcursi, insa nu si la cuplarea tractiunii integrale AMG Performance 4Matic.

Aceasta este capabila sa transmita 60% din putere tractiunii spate, iar impreuna cu suspensia adaptiva AMG Ride Control si tehnologia AMG Dynamic Select, Mercedes-Benz G63 AMG ofera nu mai putin de cinci moduri pentru asfalt (Slippery, Comfort, Sport, Sport Plus si Individual) si trei pentru off-road (Sand, Trail si Rock).

VIDEOCLIPUL ZILEI