Lexus ne prezinta la Geneva versiunea hibrida a limuzinei LS, iata noul LS 500h!

Lexus ne prezinta la Geneva versiunea hibrida a limuzinei LS, iata noul LS 500h!

Daca in urma cu doua luni am putut vedea la Detroit noua generatie a limuzinei LS, astazi, la Geneva, avem de-a face cu versiunea hibrida a acesteia. Noul model se numeste Lexus LS500h si a fost prezentat astazi in cadrul Salonului Auto desfasurat la inceput de martie in capitala Tarii Cantoanelor. Sa vedem cum va fi primit de public acest nou model hibrid, mai ales acum dupa ce stim cu totii ca cea de-a cincea generatie LS dezvaluita in ianuarie a impresionat fara dar si poate.

Versiunea hibrida Lexus LS500h a fost construita avand la baza platforma tehnica Lexus GA-L. Noul model beneficiaza de un ampatament mai mare in comparatie cu cel al modelului precedent, inregistrand acum 3.125 mm. Aceasta crestere se traduce printr-un spatiu mai generos de care se bucura pasagerii din spate. De asemenea, volumul portbagajului a crescut cu 25 de litri datorita bateriei mai mici care insoteste sistemul hibrid.

Lexus LS500h este echipat cu un sistem hibrid care este format dintr-o unitate de motorizare pe benzina V6 Dual VVT-i cu o capacitate de 3.5 litri, caruia i se alatura doua agregate electrice. Intreg sistemul este capabil sa dezvolte o putere de 354 de cai. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu zece rapoarte. Noul model va fi disponibil pe piata atat cu tractiune spate, cat si cu tractiune integrala. Insa, aici, pe piata europeana, va putea fi comandat exclusiv modelul cu tractiu integrala.

Reprezentantii Lexus ne-au vorbit in prezentarea de la Geneva despre imbuntatirile aduse sistemului de motorizare, acesta beneficiind acum de o responsivitate mai ridicata. De asemenea, upgrade-ul efectuat acum a vizat si imbunatatirea consumului de carburant si al gradului de emisii.

Daca este sa vorbim de performantele inregistrate, va putem spune pentru inceput ca acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in 5.4 secunde. Inca ceva interesant la acest model este faptul ca acesta poate atinge o viteza de 140 km/h, in conditiile in care propulsorul pe benzina nu functioneaza. Ramane de vazut si care va fi distanta care poate fi parcursa exclusiv cu energie electrica.

Atunci cand spunem Lexus, ne gandim automat si la eleganta si bun gust. Acestea sunt cuvintele care ne vin in minte si in momentul in care trebuie sa descriem interior lui LS500h. Piesa de rezistenta a bordului este display-ul multimedia cu dimensiuni de 12.3 inci, caruia i se poate alatura si un sistem Head-Up-Display cu o diagonala de nu mai putin de 24 de inci.

Deocamdata nu avem informatii suplimentare cu privire la pretul la care va putea fi achizitionat noul model Lexus LS500h. Nici macar data de la care vor incepe primele livrari nu este facuta publica pana in acest moment.

VIDEOCLIPUL ZILEI