Geneva 2018: Cum arata si ce poate noul concept Cupra Ibiza?

2018 Seat Cupra Ibiza Concept

Va amintiti, suntem siguri, de faptul ca SEAT a lansat oficial, saptamana trecuta, noua marca de performanta Cupra, si nu oricum ci cu o masina de 300 de cai putere, Cupra Ateca.

Acestui model de serie i se vor alatura, cat de curand, doua noi masini, una dintre ele fiind prezentata in aceeasi saptamana. E vorba despre conceptul Cupra Ibiza, o versiune hatchback a celebrului supermini SEAT, gandita sa fie o alternativa la Volkswagen Polo GTI.

Oficialii de la Cupra nu au intrat in prea multe amanunte in legatura cu aceasta versiune sportiva Ibiza, dar e foarte posibil sa ne intalnim cam cu aceleasi componente mecanice de pe fratele ei de la Wolfsburg.

Asta inseamna ca ne asteptam la un motor TSI de 2,0 litri, care produce 200 de cai putere si un cuplu-forta de 320 Nm, putere transmisa rotilor motoare prin intermediul unui cutii de viteze automate in sase trepte, cu dublu-ambreiaj. Mai mult, de vreme ce Polo GTI va avea, de anul acesta, si o cutie manuala in sase trepte, ne asteptam ca si Cupra sa o aiba ca optiune.

Din punct de vedere design, conceptul adopta o atitudine mai agresiva, cu un spoiler frontal proeminent, de culoare neagra, si un altul pe partea din spate. Masina va avea si un difuzor dorsal fals, doua iesiri pentru sistemul de esapament si accente aurii pentru logo-ul de pe jante, elemente care o diferentiaza si mai mult de "umila" Ibiza clasica.

La interior, nu vedem prea multe diferente fata de modelul obisnuit, cu exceptia catorva accente de gen fibra de carbon, volanului si scaunelor imbracata in piele Alcantara sau a instrumentarului de bord digital. Si in cabina ne intalnim cu accente aurii, care ajuta la creearea unei conexiuni cu elementele exterioare.

Cei de la Cupra sustin ca au facut cateva modificari interesante si la modelul crossover subcompact Arona, insa nu avem nici un fel de imagine in acest moment. Ne asteptam, insa, ca in momentul care va intra in productie sa se bucure de aceleasi componente, pentru ca cele doua masini sunt, virtual, foarte asemanatoare.

Daca cele doua reprezentante ale segmentului B Cupra sunt doar concepte deocamdata, noul Leon Cupra R ST (care va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2018) va ajunge in reprezentante, daca locuiti in Europa, pana la finalul anului 2018.

Cu 300 de cai putere, tractiune integrala si un portbagaj incapator, aceasta masina poate fi o varianta completa pentru fanii marcii. Ca toate versiunile Cupra, si acest model se bucura de accente aurii la exterior si interior, dar si de elemente din fibra de carbon, de frane performante si de un "sunet ceva mai serios".

Mai mult, am auzit ceva zvonuri despre o versiune de 335 de cai putere, insa nu avem nici o confirmare oficiala in acest moment.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: SEAT

Newsletter