2018 Audi A6 (C8) prezentat oficial! Ce trebuie sa stii despre el inainte sa-l cumperi!

2018 Audi A6 (C8) prezentat oficial! Ce trebuie sa stii despre el inainte sa-l cumperi!

Noua generatie Audi A6 a fost prezentata la Ingolstadt in cadrul unui eveniment care l-a avut ca principala tema tocmai pe cel care a sosit nou in familia nemtilor.

Se pare ca A6 vine echipat cu o noua linie de desgn, astfel ca pentru el s-a pus in practica o alta viziune ce poate duce mai departe eleganta si rafinamentul marcii, combinate cu bine cunoscuta caracteristica quattro si cu sportivitatea pe care A6 o emana prin toti porii.

Grila din fata are o latime dusa putin la extrem chiar si pentru Audi, insa nu este deloc inestetica. Blocurile optice de pe partea din fata, desi sunt generoase, sunt construite intr-o forma destul de patrunzatoare, asa ca te-ai putea gandi ca ai in fata ta cea mai fioroasa felina.

Prizele de aer sunt si ele masive si au rolul de a intregi imaginea de sportiva nemteasca.

Nervurile de pe capota si linia orizontala care porneste din zona farurilor se continua pe sub oglinzi si se termina deasupra stopurilor se numesc simplu umarul quattro.

Stopurile nu mai sunt unite de bagheta luminoasa intalnita la modelele anterioare, aceasta fiind inlocuita cu o zona cromata care sa scoata si mai mult in evidenta sportivitatea noului A6.

Generatia noua de A6 pune la dispozitie 5 linii de echipare: Basic, Sport, Design, Design Selection si S Line. Se pare ca in privinta design-ului, nemtii si-au dorit foarte mult sa-l diferentieze pe noul A6 de celelalte modele Audi din gama lor.

Automobilul are o 4939 milimetri, latimea are 1886 milimetri, inaltimea atingand 1457 milimetri. Ampatamentul modelului nou masoara 2924 milimetri. Aceste masuratori au fost facute special pentru a va ajuta sa va dati seama de inca un detaliu nou pe care il aduce modelul nemtesc: spatiul din interior este mult mai mare, iar asta inseamna si mai mult confort.

Portbagajul noii generatii Audi A6 are un volum de 530 de litri si are acum o zona de incarcare ceva mai lata care ajunge pana la 1000 de milimetri.

Din punct de vedere siguranta, nemtii isi echipeaza noul Audi A6 cu Pachetul Tour Assist, Efficiency Assist – are rolul de a promova si sustine condusul economic, City Assist – este un sistem care mentine atentia soferului la traficul urban, il atentioneaza despre existenta masinilor si despre posibilele pericole.

Noua generatie de Audi dispune de tehnologii autonome de nivel 3, 17 senzori, cinci camere video si un scanner laser.

Design interior

In interior, instrumentarul noului Audi A6 se numeste Virtual Cockpit si incorporeaza un ecran cu o diagonala de 12.3 inch. In partea superioara este pozitionat un display de 10.1 inch, in timp ce controlul climatizarii se poate face cu ajutorul unui touchscreen de 8.6 inch.

Display-ul de 10.1 inch are rolul de a te ghida prin mrejele navigatiei, functiilor masinii, dar si prin multitudinea de elemente si caracteristici ce tin de sistemul multimedia al noului Audi A6.

Sistemul infotainment pe care il folosesc nemtii pe A6 este simplu si permite o multitudine de lucruri care te aduc mai aproape de tehnologia lui 2018. Audi vrea ca cheia fizica sa fie inlocuita de cheia digitala prin intermediul aplicatiei MyAudi, cheia digitala fiind disponibila pentru maxim cinci persoane.

De asemenea, sistemul audio cu care este echipata noua generatie de Audi A6 este din gama Bang & Olufsen Advanced Sound System - aceasta fiind varful de top.

Din punct de vedere tehnologic, Audi A6 ne intampina cu Car-to-X: este capacitatea automobilului de a inregistra informatii din trafic pe care sa le trimita apoi in Here Maps, iar de acolo informatiile se transmit catre celelalte automobile care trec prin zonele respective.

VIDEOCLIPUL ZILEI