VW Tiguan Allspace ajunge si in Europa

2017 VW Tiguan Allspace

Daca la finele anului trecut am facut cunostinta cu noul Tiguan Allspace prezentat pe piata auto de peste Ocean, Salonul Auto de la Geneva ne da sansa si noua, europenilor, sa il vedem in carne si oase. Dupa cum stiti deja cel mai probabil, Tiguan Allspace reprezinta o versiune break a modelului standard, venind cu mai mult spatiu si cu sapte locuri la interior. Haideti sa vedem ce ne-au pregatit cei de la Volkswagen!

Asa cum va spuneam, Tiguan Allspace este versiunea break a modelului standard, ceea ce il plaseaza in gama intre acesta si Touareg. Noul model se prezinta, bineinteles, cu un ampatament marit cu 10.5 cm, in timp ce lungimea i-a fost crescuta, de asemenea, cu 21.5 cm. Toti acesti centimetri in plus se traduc printr-un spatiu mai generos la interior si printr-un portbagaj ce ofera un volum mai mare de depozitare al bagajelor.

Daca tot a venit vorba de portbagaj, adica unul dintre cele mai importante aspecte de luat in calcul pentru cei care isi indreapta atentia catre un astfel de model, va spunem ca in varianta sa cu cinci locuri, acesta ofera un volum total de 760 de litri. In cazul in care si aceasta bancheta din spate este rabatata, capacitatea totala poate ajunge pana la 1.920 de litri.

Din punct de vedere al aspectului exterior, noul Tiguan Allspace aduce o grila frontala restilizata cu elemente cromate si bare de plafon de culoare neagra. In functie de varianta de echipare aleasa, modelul poate fi dotat cu o podea etajata a portbagajului, cu un hayon actionat electric sau cu faruri full LED.

Ca tot veni vorba despre variante de echipare, cei de la Volkswagen ne propun trei astfel de variante: Trendline (varianta de baza), Comfortline, respectiv Highline. Varianta intermediara aduce cu sine un volan multifunctional sau sistemul audio Composition Colour Media cu Connectivity Package, in timp ce echiparea superioara aduce farurile full LED sau sistemul de acces si pornire fara cheie.

In ceea ce priveste motorizarea, cei de la Volkswagen ne propun sase variante posibile. Cei care prefera o motorizare de tip diesel vor putea alege intre o unitate TDI de 2.0 litri oferita cu 150 sau 190 de cai putere si una TDI Bi-Turbo tot de 2.0 litri, dar capabila sa dezvolte 240 de cai putere. Daca sunteti decisi pentru o motorizare pe benzina, veti putea opta intre un propulsor TSI de 1.4 litri care ofera 150 de cai putere si un altul cu o capacitate de 2.0 litri, capabil sa livreze 180 sau 220 de cai.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE NOUTATI ADUCE BMW SERIA 4 COUPE (G22)
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter