Skoda Rapid Facelift vine cu un nou motor TSI de 110 cai putere

Skoda Rapid Facelift vine cu un nou motor TSI de 110 cai putere

Vorbim astazi despre cei de la Skoda care ne propun un facelift al modelului Skoda Rapid. Modelele actualei generatii au fost lansate in urma cu aproximativ cinci ani, ceea ce chiar inseamna ca este nevoie de un facelift care sa aduca cateva imbunatatiri si care sa modernizeze automobilul in ton cu noile vremuri. Descoperim impreuna in randurile care urmeaza ce noutati ne propun cehii si ramane sa vedem care va fi reactia clientilor producatorului ceh cu privire la acestea.

In primul rand trebuie sa va spunem ca modelele Skoda Rapid Facelift se bucura de cateva modificari la nivelul aspectului exterior, modificari foarte bine venite din punctul nostru de vedere. Observam pentru inceput blocurile optice care au primit imbunatatiri, acestea fiind acum bi-xenon si primind si un senzor care permite ajustarea automata a puterii acestora in functie de luminozitatea de afara. De asemenea, luminile de zi beneficiaza de tehnologie LED.

O alta modificare care se poate remarca de la prima vedere este cea cu privire la barele de protectie. Cea frontala a primit mici retusari si are acum si lumini de ceata, in timp ce cea din spate a fost de asemenea restilizata. Noile modele Skoda Rapid vor putea fi echipate si cu seturi noi de jante din aliaj cu dimensiuni de 15, 16, respectiv 17 inci.

Dar cele mai importante surprize pregatite de producatorul din Mlada Boleslav le gasim la nivelul gamei de motorizari. Pe langa unitatile cu care puteau fi configurat pana in prezent, noile Skoda Rapid vor putea fi echipate cu un nou propulsor pe benzina de trei cilindri cu capacitatea de 1.0 litru, oferit in doua variante de putere: 95, respectiv 110 cai. In materie de performante, primul dintre ele reuseste o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 11 secunde, in timp ce cel mai puternic se bazeaza pe un timp de 9.8 secunde.

Asa cum va spuneam si mai devreme, noile modele vor putea fi configurate si de acum incolo in variantele actuale de motorizare. Astfel, se poate opta pentru agregatul pe benzina de 1.4 litri, capabil sa ofere 125 de cai putere; sau pentru celelalte doua variante diesel – o unitate de 1.4 litri care dezvolta 96 de cai putere, respectiv o alta de 1.6 litri care livreaza 116 cai putere.

Modificarile despre care am vorbit pana acum vor putea fi regasite incepand de luna viitoare atat la modelele standard Skoda Rapid, cat si la modelele Sportback. Noile modele vor fi prezentate la inceputul lunii martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

VIDEOCLIPUL ZILEI