Peugeot ne prezinta noul Instinct Concept

Peugeot Instinct Concept

Incepand de astazi am intrat in linie dreapta in ceea ce priveste Salonul Auto de la Geneva, ceea ce inseamna ca trebuie sa fim pregatiti sa descoperim multe suprize pe care le vor face publice marii producatori auto in avampremiera evenimentului.

Prima dintre ele vine din partea celor de la Peugeot si se numeste Instinct Concept. Este un concept cu functii autonome, care se prezinta intr-o forma inedita si care isi propune, cu siguranta, sa atraga privirile celor prezenti incepand de saptamana viitoate in capitala Tarii Cantoanelor.

In primul rand trebuie sa va spunem ca Peugeot Instinct Concept este echipat, intr-adevar, cu functii autonome, dar permite soferului sa conduca in masura in care acesta isi doreste acest lucru. Asadar, Instinct Concept ne propune patru moduri de rulare dintre care soferul poate alege. Primele doua sunt dedicate functiei autonome – Autonomous Sharp, respectiv Autonomous Soft; in timp ce celelalte doua sunt pentru atunci cand soferul isi doreste sa preia controlul – Drive Relax, respectiv Drive Boost.

Peugeot Instinct Concept este dotat si cu o serie numeroasa de camere video montate in blocurile optice sau in locul oglinzilor traditionale, prin intermediul carora se culeg date despre conditiile de drum. Datele obtinute astfel sunt transmise sistemelor de siguranta cu care a fost dotat modelul pentru a-l putea ajuta sa circule in siguranta.

Despre motorizare nu avem prea multe detalii pana la acest moment, insa stim ca se va baza pe un sistem hibrid plug-in care va fi capabil sa dezvolte aproximativ 300 de cai putere. Insa, poate vom afla mai multe detalii atunci cand va fi prezentat la Geneva.

Design Interior

Habitaclul interior este structurat in asa fel incat sa se modifice in functie de stilul de condus pe care il alege soferul. Astfel, daca soferul alege sa se lase in grija sistemului autonom, volanul sau pedala acceleratiei nu se vor mai face vazute in tot acest timp. De asemenea, rularea autonoma aduce soferului in centrul consolei centrale un ecran tactil cu dimensiuni de 9.7 inci, prin intermediul caruia se pot activa diverse setari.

Cei de la Peugeot s-au concentrat foarte mult pe modul autonom in cazul acestui Instinct Concept, dorind astfel sa creeze soferului si pasagerilor o atmosfera cat mai intensa pentru timpul petrecut in masina. Astfel, in colaborare cu cei de la Samsung, acestia au dotat conceptul cu un adevarat sistem de interconectare online.

Acesta presupune stabilirea unei conexiuni a sistemului din masina cu diverse dispozitive ale soferului sau ale pasagerilor, incepand de la telefoane si tablete si ajungand pana chiar si la calculatorul sau televizorul Smart de acasa. De asemenea, soferul si pasagerii se vor putea baza si pe un asistent vocal capabil sa preia comenzi.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter