Nissan prezinta noul Qashqai Facelift la Geneva

2017 Nissan Qashqai Facelift

Ziua de debut a Salonului Auto de la Geneva ne aduce in fata ochilor si noul facelift al modelului Nissan Qashqai, o versiune care ne propune cateva imbunatatiri de bun augur. Chiar daca nu vorbim despre modificari majore pregatite de specialistii din cadrul Nissan, suntem de parere ca fanii acestui model vor primi pozitiv aceste mici retusuri pregatite pentru Qashqai. Haideti sa vedem despre ce e vorba!

Cea mai importanta surpriza pentru facelift-ul Qashqai este dotarea acestuia cu prima versiune a sistemului de condus autonom ProPilot. Prin intermediul acestei tehnologii, este permis controlul directiei, acceleratiei si franarii. Nu peste tot si in orice conditii deocamdata, ci doar pe banda de mers de pe autostrada. De asemenea, trebuie stiut si ca sistemul functioneaza deocamdata doar pentru viteze de la 30 pana la 100 km/h. De asemenea, noul Qahqai promite o experienta mai placuta la volan, reprezentantii producatorului imbunatatind atat suspensia, cat si directia.

Sistemul ProPilot va putea fi activat sau dezactivat printr-o simpla apasare a unui buton amplasat pe volan. Statusul sistemului va fi afisat permanent pe display, astfel incat sa poata fi vazut in orice moment de sofer. De asemenea, masina va dispune de niste senzori, prin intermediul carora soferul va fi atentionat sa isi mentina mainile pe volan, chiar daca sistemul semi-autonom este activat in acel moment.

Aceasta este abia prima versiune a sistemului ProPilot, acesta urmand a fi dezvoltat si imbunatatit in anii urmatori. Asa cum va spuneam, deocamdata acesta poate fi folosit doar pe autostrazi si doar pentru banda de rulare pe care se circula. Adica, de exemplu, nu ai cum sa initiezi o depasire cu acest sistem activat. Insa, pana in anul 2020, cei de la Nissan isi propun sa faca in asa fel incat sistemul autonom sa faca fata si in mediul urban sau in intersectii.

Design Exterior

La nivelul aspectului exterior, nu avem foarte multe modificari, insa avem in fata cateva retusuri de bun augur si care fac din Qashqai un model si mai atractiv. Printre noutati se numara grila V-motion sau blocurile optice cu iluminare adaptiva restilizate.

Cei de la Nissan au mai lansat si doua nuante noi in care poate fi vopsita caroseria: Vivid Blue, respectiv Chestnut Bronze. De asemenea, clientii pot opta pentru jante din aliaj cu dimensiuni de 17, 18 sau 19 inci.

Design Interior

Nici la interior nu sunt schimbari majore, insa remarcam cu usurinta materialele de mai buna calitate care au fost folosite de aceasta data.

Sistemul de infotainment Nissan Connect se prezinta acum cu o noua interfata, iar acestuia ii poate fi alatura un sistem audio Bose cu sapte difuzoare.

Newsletter

Whatsapp